Enrike: Nećemo kalkulisati na meču sa Japanom; Martinez: Idemo na pobedu protiv Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 11:24

Enrike: Nećemo kalkulisati na meču sa Japanom; Martinez: Idemo na pobedu protiv Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike izjavio je da je zadovoljan samo prvim poluvremenom utakmice sa Nemačkom u drugom kolu grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Španija i Nemačka odigrale su sinoć bez pobednika, 1:1.

"Zadovoljan sam prvim poluvremenom. U drugom poluvremenu smo pravili greške, koje inače ne činimo. Nismo u drugom delu kontrolisali utakmicu, a Nemci su odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da idu na sve ili ništa", rekao je Enrike.

Španija uoči poslednjeg kola na prvom mestu na tabeli ima četiri boda, Japan i Kostarika po tri, dok je Nemačka poslednja sa samo jedan.

"Da nam je neko ponudio ovakvu situaciju u grupi posle dva kola verovatno bismo prihvatili bez previše razmišljanja. U poslednjoj utakmici nećemo kalkulisati. Idemo na pobedu, želimo da budemo prvi u grupi", rekao je Enrike.

Španija će u poslednjem kolu igrati sa Japanom, dok će se Nemačka sastati sa Kostarikom.

Martinez: Idemo na pobedu protiv Hrvatske

Selektor belgijske fudbalske reprezentacije Roberto Martinez izjavio je da će njegov tim ići na pobedu protiv Hrvatske u poslednjem kolu grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Belgija je juče poražena od Maroka 2:0 u drugom kolu na Mundijalu u Kataru. Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, dok je Belgija treća sa tri. Kanada je poslednja bez bodova.

"Ne igramo kako želimo, to je možda zbog težine koju nosimo. Poslednja dva meča odigrali smo kao da imamo previše toga da izgubimo. Ne radi se o nedostatku kvaliteta. Plašili smo se poraza. Nemamo više šta da izgubimo. Idemo na pobedu protiv Hrvatske, to će da bude naš novi početak na ovom Mundijalu", rekao je Martinez.

On se osvrnuo na izjavu Kevina de Brujnea, koji je rekao da Belgija nema šansi da osvoji titulu na Mundijalu, jer ima "staru reprezentaciju".

"Prvi put čujem takve komentare. Na SP igrači moraju da razgovaraju sa medijima svaki dan. Igraču je dozvoljeno da kaže šta misli. Zajedno smo već šest godina, a ovakvi komentari nam neće pomoći da pobedimo. Možda je to bio običan blef", rekao je Martinez.

Utakmice trećeg kola grupe F biće odigrane prvog decembra, a sastaće se Hrvatska - Belgija i Maroko - Kanada.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.