Endo i zvanično u Liverpulu

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 13:39

Endo i zvanično u Liverpulu

Japanski fudbaler Vataru Endo pojačao je Liverpul, potvrdio je engleski klub.

Iskusni vezista stiže iz Štutgarta, a kako je ranije preneto nemačkom klubu će pripasti 18 miliona evra. Igrač je potpisao višegodišnji ugovor.

Endo je defanzivni vezista koji može da igra i u centru odbrane. On je u Štutgartu od 2020. godine i postigao je pet golova na 33 utakmice Bundeslige prošle sezone.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čelnika tog kluba je kao kapiten istog zahtevao da mu dopuste da pređe u Liverpul, jer je osećao da je to najveća prilika u dosadašnjem delu njegove karijere. S obzirom na status u timu, to mu je dozvoljeno, a klub je ujedno dobio i zadovoljavajuće obeštećenje za 30-godišnjaka kojem sledeće godine ističe ugovor.



"Veoma sam srećan i uzbuđen što se pridružujem tako velikom timu kao što je Liverpul. Osećaj je sjajan, ovo je ostvarenje sna. Oduvek sam želeo da igram u Premijer ligi sa nekim on najvećih klubova na svetu",
rekao je Endo na promociji.

U klub stiže kao zamena za Džordana Hendersona i Fabinja koji su otišli u Saudijsku Arabiju, a upravo je preuzeo broj 3 koji je pre njega nosio Brazilac.

Endo je kapiten i Japana za koji je do sada odigrao 50 utakmica, a naročito je pažnju na sebe skrenuo sjajnim partijama na poslednjem Mundijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.