Dzpen Erlajnz sutra odlazi u banrotstvo

Izvor: Beta, 18.Jan.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dzpen Erlajnz sutra odlazi u banrotstvo

TOKIO, 18. januara 2010. (Beta-AP) - Dzepen Erlajns (JAL) će, kako se očekuje, u utorak podneti zahtev sudu za zaštitu u bankrotstvu čime će okončati mesecima duga nagadjanja oko svoje sudbine i staviti u pogon program reorganizacije.

Sa dugom od 1.500 milijardi jena (16,5 milijardi dolara) najveći avioprevznik Azije ide u bankrot kao jedan od najvećih promašaja u istoriji japanskog preduzetništva.

Medjutim, linije koje JAL drži u Aziji su neprocenjenivo bogatstvo za strane avioprevoznike. Rat za partnerstvo sa JAL-om koji vode američke korporacije Delta i Ameriken se pojačava bez obzira na bankrotstvo, uz poslednje medijske izveštaje o Delti kao mogućem pobedniku.

Po odlasku u bankrotstvo najverovatnije će odmah slediti plan restuktuiranja. Japanska vlada će ponuditi pomoć JAL-u za oporavak i tekuće poslovanje, piše danas finansijski dnevnik Nikei. Plan reorganizacije predvidja otpuštanje 15.600 zaposlenih - trećinu radne snage kompanije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dzpen Erlajnz sutra odlazi u banrotstvo

Izvor: NaDlanu.com, 18.Jan.2010

TOKIO, 18. januara 2010. (Beta-AP) - Dzepen Erlajns (JAL) će, kako se očekuje, u utorak podneti zahtev sudu za zaštitu u bankrotstvu čime će okončati mesecima duga nagađanja oko svoje sudbine i staviti u pogon program reorganizacije. Sa dugom od 1.500 milijardi jena (16,5 milijardi dolara) najveći...

Nastavak na NaDlanu.com...

Banrkot za Džepen Erlajns

Izvor: B92, 19.Jan.2010, 10:10

Tokio -- Džepen Erlajns (JapanAirlines) će, kako se očekuje, danas podneti zahtev sudu za zaštitu u bankrotstvu čime će konačno krenuti u program reorganizacije...Sa dugom od 1.500 milijardi jena (16,5 milijardi dolara) najveći avioprevznik Azije ide u bankrot kao jedan od najvećih promašaja...

Nastavak na B92...

Birmingem dogovorio rekordan sponzorski ugovor

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jan.2010

LONDON, 18. januara 2010. (Beta-AP) - Engleski fudbalski prvoligaš Birmingem siti potpisao je sa kineskim proizvođačem sportske opreme Ikstep (Xtep) rekordan petogodišnji ugovor o sponzorstvu vredan 11,6 miliona dolara. Kako je saopštio engleski klub, dve strane su se dogovorile i da peti kanal...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.