Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje državljana Srbije sa kruzera u Japanu zaraženo koronavirusom

Dvoje državljana Srbije, članovi posade broda "Dajmond prinses" u Japanu, testirano je pozitivno na koronavirus, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je rekao da je ministarstvo inostranih poslova Japana obavestilo ministarstvo u Beogradu da je na virus pozitivno dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, S.O. (29) i M.T. (30).

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije radi na tome da dobije informaciju kada će oni biti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni, dodao je Dačić, saopštilo je ministarstvo.

Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi državljani Srbije na brodu imaju brojeve telefona ambasade koje mogu da pozovu 24 časa.

Rečeno im je, kako se navodi, da treba da traže da kontaktiraju ambasadu ukoliko budu smešteni u bolnicu.

Poslednja grupa putnika testirana pozitivno na virus smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara od Tokija, u blizini Nagoje.

Postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta.

Oko 3.700 putnika i članova posade 56 nacionalnosti bilo je na kruzeru koji je stavljen u karantin 5. februara u Jokohami pošto je jedan putnik koji se iskrcao u Hongkongu bio pozitivan na koronavirus.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.