Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje državljana Srbije na japanskom kruzeru zaraženo virusom korona

Dvoje od jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu "Dajmond princes", testirano pozitivno na virus korona, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

MSP navodi da je reč o S. O. (29) i M. T. (30).

Ističe se da Ministarstvo radi na tome da dobije od japanskog MSP informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni.

Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa.

Ukazano im je i to da ukoliko budu smešteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu.

Poslednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta.

Na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade. U Srbiju su se vratila dva putnika, kao i jedan član posade.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.