Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 17:28

Dominacija Balkanaca u Santa Katerini: Zubčiću pobeda, Kranjecu drugo mesto

Na podijumu se našao i Marko Odermat

U drugoj ovosezonskoj trci u veleslalomu za muškarce, hrvatski skijaš Filip Zubčić slavio je sa ukupnim vremenom 2:15.06.

Filip Zubčić ostvario je drugu pobedu u veleslalomu u 2020. godini, a u prethodnoj sezoni najbolji je bio u Japanu. Podbacio je u prvoj trci voženoj u austrijskom Zeldenu, ali je u Santa Katarini zablistao.

Žan Kranjec bio je vodeći posle prve vožnje, ali je na kraju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ipak, zauzeo visoku drugu poziciju sa 12 stotinki zaostatka za Hrvatom. Švajcarac Marko Odermat popeo se treće mesto na podijumu.

What a comeback from @FilipZuboZubcic!! The Croatian switches to "fighting" mode and skis an amazing second run. He climbs back from 6th position to take the 2nd GS of the season! #fisalpine@SantaCaterinaVa pic.twitter.com/E5U5McsFS1

Najboljih deset skijaša u prvoj od dve veleslalomske trke za muškarce u itlijanskoj Santa Katerini kompletirali su Loik Mejlar, Aleksi Panturo, pobednik paralel slaloma, Tomi Ford, Adam Zampa, Metju Favr, Aleksander Kilde i Kanađanin Erik Rid.

Norveško čudo, Lukas Broten, pobednik veleslalomske trke u Zeldenu, završio je kao dvanaestoplasirani. Podbacio je i drugi Norvežanin, Henrik Kristofersen, zauzevši 22. poziciju, a među 30 najboljih mesta nije bilo za skijaše poput Klemana Noela, Danijela Julea i Kjetila Jansruda.

Sutra će se voziti druga veleslalomska trka u Santa Katerini za muškarce. Prva vožnja na programu je od 10.00, a početak druge zakazan je za 13.00.

What a second run for @FilipZuboZubcic! He fights back from 6th position to claim his 2nd World Cup victory! @zan_kranjec and #MarcoOdermatt respectively in second and third, complete @SantaCaterinaVa podium! #fisalpine pic.twitter.com/KtFdBp5eRe

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.