Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku nema pasoš

Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku nema pasoš

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku za 2008, japanski stručnjak za fenomene nastanka univerzuma Tošihide Maskava nema pasoš, otkrila je njegova supruga.

Akiko Maskava ispričala je novinarima da njen muž nikada ne putuje u inostranstvo i da je "alergičan" na engleski jezik, jezik na kojem se najčešće komunicira u međunarodnoj naučnoj zajednici.

"Ako misli da ide na dodelu nagrada, moraće prvo da izvadi pasoš", rekla je ona novinarima koji su je intervjuisali u njihovoj kući u Kjotu, gradu kojem je njen suprug profesor na institutu za fiziku čestica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nobelovac koji nema pasoš

Izvor: B92, 08.Okt.2008, 12:37

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku za 2008, japanski stručnjak za fenomene nastanka univerzuma Tošihide Maskava nema pasoš, otkrila je njegova supruga...Akiko Maskava ispričala je novinarima da njen muž nikada ne putuje u inostranstvo i da je "alergičan" na engleski jezik, jezik na kojem se najčešće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.