Dačić o jačanju saradnje dve zemlje: Srbiju i Japan povezuje snažan interes!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o jačanju saradnje dve zemlje: Srbiju i Japan povezuje snažan interes!

Ministar Dačić je izrazio posebno zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom ostvarene saradnje Srbije i Japana.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas državnog ministra za zaštitu životne sredine i generalnog sekretara Parlamentarne grupe Japan-Srbija u Donjem domu Parlamenta Japana Minoru Kiućija, a na sastanku je ocenjeno da Srbiju i Japan povezuje snažan interes i opredeljenost za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastavak sveobuhvatne i obostrano korisne bilateralne saradnje.

Takođe, sagovornici su saglasni da se to može postići uz dalje jačanje sadržajnih, višeslojnih i intenzivnih međusobnih kontakata predstavnika vlada i parlamenata dve države.

Ministar Dačić je izrazio posebno zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom ostvarene saradnje Srbije i Japana, čemu je dat snažan podsticaj realizacijom istorijske posete premijera Japana Šinzo Abea Republici Srbiji januara prošle godine.

Konstatujući uzlazni trend u ukupnim odnosima između dve zemlje, potvrdio je čvrstu opredeljenost Srbije za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Japanski zvaničnik je istakao da Srbija i Japan neguju međusobne simpatije i dele brojne zajedničke vrednosti kao što su sloboda, demokratija i ljudska prava.

Potvrdio je ličnu spremnost da, u svojstvu generalnog sekretara Parlamentarne grupe prijateljstva, doprinese daljem jačanju veza sa Srbijom koja ima važnu ulogu u jačanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Trivan sa japanskim kolegom o jačanju saradnje u oblasti ekologije

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 13:14

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan razgovarao je u Beogradu sa svojim japanskim kolegom Minoruom Kuićijem. . Razgovor Trivana i Kuićija potvrdio je dobre odnose dve zemlje i obostranu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.