DA LI SU ZAISTA UKRADENI PODACI SA VIBERA?! Hakeri traže otkup, kompanija Rakuten jasna: Nema dokaza o upadu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 20:16

DA LI SU ZAISTA UKRADENI PODACI SA VIBERA?! Hakeri traže otkup, kompanija Rakuten jasna: "Nema dokaza o upadu!"

Kompanija Rakuten negira tvdnje propalestinskih hakera.
Povodom vesti da su, navodno, propalestinski hakeri koji sebe nazivaju "Handala Hack" hakovali Viber, i ukrali 740 GB podataka, uključujući izvorni kod, a za koji su zahtevali otkup od 8 bitkoina, oglasila se i kompanija Rakuten.
Japanska kompanija Rakuten koja je kupila aplikaciju Viber 2014. godine za 900 miliona dolara, odgovorila je na ove tvrdnje hakera negirajuću upad u njene sisteme ili kompromitovanje podataka.
- Želimo da vas obavestimo u ime kompanije/aplikacije Rakuten Viber da je internom istragom utvrđeno da ne postoje dokazi u prilog tvrdnji da je došlo do upada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Posle vesti o napadu oglasio se Rakuten Viber: Nema dokaza da je aplikacija hakovana

Izvor: Informacija.rs, 19.Mar.2024, 10:22

Povodom vesti da je propalestinska hakerska grupa „Handala Hack“ na svom Telegram kanalu objavila da je hakovala Viber, i ukrala 740 GB podataka, uključujući izvorni kod, i da sada zahteva otkup od 8 bitkoina (583.000 dolara), oglasila se kompanija Rakuten Viber. „Želimo da vas obavestimo da...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.