Crnogorski državljanin na kruzeru zaražen koronavirusom

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski državljanin na kruzeru zaražen koronavirusom

Državljanin Crne Gore koji je član posade kruzera "Dajmond princes", zaražen je koronavirusom, pokazali su testovi, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.
U saopštenju Ministarstva se navodi da je državljanin Crne Gore u telefonskom razgovoru rekao da se oseća dobro.

Očekuje se da on uskoro bude prebačen sa broda u bolnicu na kopnu, u Japanu.
"O novim informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje se odnose na to u kojoj će bolnici biti smješten, javnost će biti naknadno obaviještena", saopšteno je iz MVP.
Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da će, prema trenutno dostupnim informacijama, pacijent biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gde će po dosadašnjoj praksi biti zadržan do potpunog oporavka i ozdravljenja.
Dodaju da je Institut u kontinuiranoj komunikaciji sa Ministarstvom i prati zdravstveno stanje obolelog.
Poslednji putnici s kruzera "Dajmond Princes", čiji su nalazi testa na koronavirus bili negativni, napuštaju danas taj brod, pošto je okončan karantin koji je trajao od 3. februara.
Danas je evakuisan i jedan od 12 članova posade tog kruzera koji su državljani Srbije, dok su u Beograd stigla dva putnika koja su bila na tom kruzeru.
Na brodu u kojem je bilo 3.700 putnika, koji se nalazi u karantinu u luci Jokohame u Japanu, zabeležen je najveći broj slučajeva obolelih od Kovid-19 van Kine – u četvrtak uveče bilo ih je 634.
Dva putnika su preminula od posledica virusa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Crnoj Gori zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 11:37

U Crnoj Gori je zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba, rekao je Marko Bakić iz Instituta za javno zdravlje. Kaže da će crnogorski državljanin koji se nalazi na brodu "Dajmond princes", u najkraćem roku biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gde će biti zadržan do potpunog ozdravljenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.