Ceo Tokio juri jednog pingvina

Izvor: TvojPortal.com, 06.Mar.2012, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo Tokio juri jednog pingvina

Jedan pingvin pobegao je juče iz tokijskog ZOO vrta, slično akciji bekstva u crtaću "Madagaskar". Poslednji put je viđen kako pliva rekom u japanskoj prestonici, a gradom je zavladala prava histerija kako bi se pingvin ulovio. Jednogodišnji pingvin uspeo je da se preko strme stene iskrade iz ZOO vrta u istočnom delu Tokija i dođe do ušća reke Edogava u Tokijskom zalivu. Predstavnik ZOO vrta rekao je da je 60 centimetara visoka ptica uspela da se nekako uzvere uz liticu dva puta višu >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << od nje i pobegne iz ograđenog prostora, koji deli sa 134 pripadnika svoje vrste.

Zbogom ZOO vrtu, odlazim - reče pingvin i dade se u bekstvo

"Naravno da ne može da leti, ali ponekad, posebno kada ih nešto uplaši, divlje životinje pokažu 'eksplozivnu' snagu. Možda ga je nešto iznenadilo, pa je potrčao uz stenu", objasnio je on.
Veterinari ne očekuju da uhvatite pingvina u vodi jer on pliva munjevitom brzinom, već će sačekati da izađe na kopno da bi spavao.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.