Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Feb.2016, 17:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Brza poslastica: Jafa desert u šolji
Idealan spoj pomorandže i čokolade koji se topi u ustima.
Foto: Guliver/Thinkstock
Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena za pripremu deserta ovo je recept za vas.
Sastojci:
- 50 g indijskih oraščića
- 200 ml vode
- 1 veća japanska jabuka
- 100 ml soka od pomorandže
- 1 kašičica korice pomorandže
- 3 kašičice kakao praha
- 5 urmi
Priprema:
1. Indijske oraščiće potopite u vodi veče pre pripreme deserta.
2. Ujutro ih ocedite, isperite, dodajte 200 ml hladne >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << vode i sve mutite u blenderu dok ne dobijete tečnost sličnu mleku.
3. Kao baza ovom napitku može poslužiti i klasično mleko, ili neke druge alternative od orašastih plodova i žitarica.
4. U mleko dodajte japansku jabuku (umesto jabuke možete koristiti bananu), sok i koricu jedne pomorandže, namočene urme i kakao prah.
5. Sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti smuti s ukusom jafa keksa.
Pogledaj vesti o: Japan
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Brza poslastica: Jafa desert u šolji
Izvor: Scandal.rs, 23.Feb.2016
Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena za pripremu deserta ovo je recept za vas...Sastojci:..– 50 g indijskih oraščića..– 200 ml vode..– 1 veća japanska jabuka..– 100 ml soka od pomorandže..– 1 kašičica korice pomorandže..– 3 kašičice kakao praha..– 5 urmi..Pripremu...