Bolić i Tarlać predstavljaju Srbiju na žrebu za Mundobasket

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 12:17

Bolić i Tarlać predstavljaju Srbiju na žrebu za Mundobasket

Košarkaši Srbije u subotu će dobiti rivale na Svetskom prevnstvu, koje će se održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić i direktor muške seniorske reprezentacije Dragan Tarlać otputovali su na Filipine, na žreb za Mundobasket, koji je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

Žreb za Svetsko prvenstvo se održava 29. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aprila u 13.30 sati po srednjeevropskom vremenu u Manili.

Pored svečane ceremonije žreba, ovom prilikom u Manili će biti održani i radni sastanci vezani za procedure tokom Svetskog prvenstva, kojima će prisustvovati naši predstavnici.

Nacionalni tim Srbije biće žreban iz drugog šešira zajedno sa Francuskom, Slovenijom i Litvanijom, što znači da sa ove tri reprezentacije ne možemo da budemo u grupi. Sigurno je i da naša reprezentacije neće igrati u grupi u Japanu, jer su Japanci izabrali Sloveniju kao zemlju koja će igrati u njihovoj grupi.

Dakle, izabranici selektora Svetislava Pešića će takmičenje u grupi igrati u Indoneziji ili na Filipinima, dok će završnica, odnosno eliminacione runde, biti u Manili.

Šeširi za sutrašnji žreb izgledaju ovako:

Šešir 1: Filipini, Španija, SAD, Australija

Šešir 2: Francuska, SRBIJA, Slovenija, Litvanija

Šešir 3: Grčka, Italija, Nemačka, Brazil

Šešir 4: Kanada, Venecuela, Crna Gora, Portoriko

Šešir 5: Iran, Dominikanska Republika, Finska, Novi Zeland

Šešir 6: Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija

Šešir 7: Jordan, Japan, Angola, Obala Slonovače

Šešir 8: Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska ostrva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN PRE ŽREBA: Bogdanović OTKRIO da li će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023

Mundobasket se ove godine održava od 25. avgusta do 10. septembra...Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović iželi da bude deo reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu...Bogdanović je završio sezonu s Atlantom, pošto je posle šestu utakmica ispao u četvrtfinalu Istočne konferencije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SRBIJA DANAS DOBIJA PROTIVNIKE ZA MUNDOBASKET: Oglasio se i Pešić! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Apr.2023, 08:24

Selektoru svejedno. Svetsko prvenstvo u košarci će se ove godine održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu, a društvo joj prave, Francuska, Slovenija i Litvanija, što znači, da se ’orlovi’ neće naći u grupi...

Nastavak na HotSport.rs...

KOŠARKAŠI SRBIJE DOBIJAJU RIVALE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Žreb će se održati danas u Manili!

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Apr.2023

Muška košarkaška reprezentacija Srbije saznaće danas imena protivnika u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu koje se održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra. Žreb za Mundobasket na programu je od 13.30 sati po srednjoevropskom vremenu u Manili. Selekcija Srbije biće...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.