Azijska tržišta: Investitori oprezni, indeksi blago porasli

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Nov.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Investitori oprezni, indeksi blago porasli

TOKIO - Na azijskim se burzama danas trguje oprezno, kao i dan prije na Wall Streetu, zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Kine i SAD-a, dok su kineska tržišta ojačala jer se ulagači nadaju dodatnim poticajnim gospodarskim mjerama.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,2 posto.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks oslabio 0,5 posto, dok su cijene dionica u Singapuru i Južnoj Koreji skliznule >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << između 0,1 i 0,4 posto. U Australiji, Šangaju i Hong Kongu porasle su, pak, između 0,3 i 1 posto.

Rast MSCI indeksa ponajviše se zahvaljuje jačanju kineskih tržišta, kojima poticaj pruža nada ulagača u daljnje poticajne mjere nakon što je jučer kineska središnja banka smanjila repo kamatnu stopu za pet baznih bodova, na 2,50 posto.

No, na ostalim burzama vlada oprez, kao i jučer na Wall Streetu, zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine.

A na valutnim je tržištima dolar oslabio. Njegov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, skliznuo je jutros na 97,80 bodova, dok je jučer u ovo doba iznosio 97,94 boda.

Pritom se tečaj dolara prema japanskoj valuti skliznuo s jučerašnjih 108,80 na 108,65 jena.

Američka je valuta oslabila i prema europskoj, pa je cijena eura dosegnula 1,1075 dolara, dok je jučer u ovo doba iznosila 1,1058 dolara.

Cijene su nafte, pak, pale drugi dan zaredom. Jutros je na američkom tržištu cijena barela skliznula 0,18 posto, na 56,95 dolara. Na londonskom je tržištu, pak, cijena barela pala na 62,35 dolara, dok je jučer u ovo doba iznosila 63,32 dolara.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Pad azijskih indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2019, 09:14

TOKIO – Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, kao i dan prije na Wall Streetu, jer su splasnule nade da će uskoro biti potpisan parcijalni trgovinski dogovor između Kine i SAD-a...MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,3 posto...Prethodnih dana indeksi su rasli zahvaljujući porukama...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.