Pad azijskih indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad azijskih indeksa

TOKIO – Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, kao i dan prije na Wall Streetu, jer su splasnule nade da će uskoro biti potpisan parcijalni trgovinski dogovor između Kine i SAD-a.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,3 posto.

Prethodnih dana indeksi su rasli zahvaljujući porukama iz Washingtona da je trgovinski dogovor s Pekingom blizu. No u ponedjeljak je televizijska postaja CNBC izvijestila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da je raspoloženje u Pekingu u vezi sa sporazumom pesimistično jer predsjednik SAD-a Donald Trump ne pristaje na uklanjanje dosad uvedenih carina na uvoz kineskih proizvoda, a jučer je Trump najavio i novo povećanje carina ako Kina ne pristane na dogovor.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.