Azijska tržišta: Indeksi porasli, obnovljene nade u trgovinski dogovor

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Okt.2019, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi porasli, obnovljene nade u trgovinski dogovor

TOKIO – Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim odnosima između SAD-a i Kine te uređenom Brexitu.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 posto.

U nedostatku važnijih gospodarskih pokazatelja i poslovnih izvješća kompanija najviše pozornosti ulagača privukle su nove optimistične izjave predsjednika SAD-a Donalda >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Trumpa o trgovinskim pregovorima.

"Razgovori s Kinom teku dobro, oni žele dogovor", kazao je Trump, dok je Larry Kudlow, savjetnik u Bijeloj kući, kazao da bi carine na kineski uvoz, koje bi trebale stupiti na snagu u prosincu, mogle biti povučene ako se pregovori budu dobro odvijali.

Nedavno je i Liu He, zamjenik kineskog premijera, kazao da će Kina raditi s SAD-om na uklanjanju problema u trgovinskim odnosima i da bi prekidanje trgovinskog rata bilo dobro za obje zemlje.

Stoga se ulagači nadaju da bi uskoro mogao biti postignut parcijalni sporazum, koji uključuje razmjenu poljoprivrednih proizvoda, pitanje valute i neke aspekte zaštite intelektualnog vlasništva, a koji je načelno dogovoren prije desetak dana na pregovorima u Washingtonu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

RASTU CENE AKCIJA Indeksi na azijskim berzama skočili zbog Trampove izjave

Izvor: Blic, 22.Okt.2019

Cene akcija na azijskim berzama porasle su u utorak, kao i na Vol Stritu dan ranije, jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim odnosima između SAD i Kine te uređenom Bregzitu. MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 odsto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.