Wall Street: S&P 500 porastao iznad 3.000 bodova

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Okt.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: S&P 500 porastao iznad 3.000 bodova

NEW YORK – Na Wall Streetu se u ponedjeljak S&P 500 indeks probio iznad granice od 3.000 bodova i primaknuo rekordnoj razini jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim pregovorima između SAD-a i Kine.

Dow Jones ojačao je 57 bodova ili 0,21 posto, na 26.827 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,69 posto, na 3006 bodova, a Nasdaq indeks 0,91 posto, na 8162 boda.

U nedostatku važnijih gospodarskih pokazatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i poslovnih izvješća kompanija najviše pozornosti ulagača privukle su nove optimistične izjave predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o trgovinskim pregovorima.

"Razgovori s Kinom teku dobro, oni žele dogovor", kazao je Trump, dok je Larry Kudlow, savjetnik u Bijeloj kući, kazao da bi carine na kineski uvoz, koje bi trebale stupiti na snagu u prosincu, mogle biti povučene ako se pregovori budu dobro odvijali.

Nedavno je i Liu He, zamjenik kineskog premijera, kazao da će Kina raditi s SAD-om na uklanjanju problema u trgovinskim odnosima i da bi prekidanje trgovinskog rata bilo dobro za obje zemlje.

Stoga se ulagači nadaju da bi uskoro mogao biti postignut parcijalni sporazum, koji uključuje razmjenu poljoprivrednih proizvoda, pitanje valute i neke aspekte zaštite intelektualnog vlasništva, a koji je načelno dogovoren prije desetak dana na pregovorima u Washingtonu.

"Ulagači su i dalje optimistični i vjeruju da će se postići nekakav trgovinski dogovor", kaže Chris Zaccarelli, direktor u tvrtki Independent Advisor Alliance.

Podršku tržištu pružaju i bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati većine američkih kompanija.

Od 75 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa koje su dosad objavile financijska izvješća za treće tromjesečje, njih više od 80 posto ostvarilo je veću dobit nego što se očekivalo.

Ulagači se stoga nadaju da bi sezona rezultata ipak mogla biti bolja nego što analitičari očekuju.

A analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju pale oko 3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što bi bio njihov prvi pad od polovice 2016. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azijska tržišta: Indeksi porasli, obnovljene nade u trgovinski dogovor

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Okt.2019

TOKIO – Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim odnosima između SAD-a i Kine te uređenom Brexitu...MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 posto...U nedostatku važnijih gospodarskih pokazatelja i poslovnih...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.