Azijska tržišta: Indeksi pali, nema naznaka okončanju trgovinskog rata

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2019, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi pali, nema naznaka okončanju trgovinskog rata

TOKIO – Azijski su indeksi oslabili, nakon dva dana rasta, jer su ulagače zabrinule oštre poruke iz Bijele kuće u vezi trgovinskih odnosa između SAD-a i Kine.

Podaci o kineskoj inflaciji pokazali su najjači rast u petnaest mjeseci, na 2,7%, prvenstveno zbog uzleta cijene svinjetine. Kad se isključi utjecaj mesa, inflacija je porasla sampo 16%, pa analitičari vide dodatni prostor za vladine poticaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
MSCI Asia Pacific Index pao je pola postotka, nakon dva dana rasta.

Nikkei 225 oslabio je 0,1 posto dok su kineski bluechipovi srezani 0,8 posto. Hang Seng potonuo je 1,5 posto, što je posljedica političke nestabilnosti i prosvjeda zbog zakona o izručenju.

Već dulje vrijeme nema naznaka pomaka u trgovinskim pregovorima između SAD-a i Kine.

Predsjednik SAD-a Donald Trump kazao je jučer da ga ne zanima trgovinski dogovor ako Kina ne pristane na četiri od pet glavnih točaka, koje nije specificirao. Poručio je također da je spreman dodatno povećati carine na kineski uvoz ako ne bude napretka u razgovoru s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom krajem lipnja na sjednici skupine G20 najvećih svjetskih gospodarstava.

Kineski mediji međutim pišu kako se Pekingu ne žuri obnoviti trgovinske pregovore.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijska tržišta: Pad indeksa, katastrofa za Japan Display

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jun.2019, 07:50

TOKIO - Azijski indeksi uglavnom su pali u četvrtak zbog opasnosti od trgovinskog rata i sve nasilnijih prosvjeda u Hong Kongu...MSCI Asia Pacific Index pao je za 0,67%...Hang Seng pao je za 0,86% do kraja jutarnje sesije. Referentni indeks zatvoren je u srijedu za 1,73%, uslijed nasilnih sukoba između...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.