Azijska tržišta: Četrnaesti uzastopni rast u Hong Kongu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Četrnaesti uzastopni rast u Hong Kongu

TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi porasli, nakon dva dana pada, jer su ulagače ohrabrili novi rekordi na Wall Streetu, dok je euro ojačao prema dolaru jer je Europska središnja banka signalizirala ukidanje poticajnih mjera.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,2 posto nakon dva dana pada.

Nikkei 225 oslabio je 0,2 posto što je posljedica sve jačeg jena. Japanska valuta jača već tri uzastopna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dana dok je Bank of Japan kupila manje imovine nego što se očekivalo na posljednjoj aukciji.

Posljednjih tjedana najveći dobitnik je tržište u Hong Kongu koje danas bilježi četrnaesti uzastopni rast. Više cijene nafte podigle su cijene u energetskom sektoru, a rast na Wall Streetu dao je dodatno gorivo optimistima. Time se Hang Seng Index dodatno udaljio od 31.000 bodova uz dnevni rast od 0,7 posto, a među dobinticima dana bio je oporavljeni Tencent.

Cijene nafte porasle su nakon što je objavljeno da su neočekivano pale proizvodnja i zalihe 'crnog zlata' u SAD-u. Ti su podaci potaknuli skok cijene barela na londonskom tržištu iznad 70 dolara, što je njezina najviša razina od prosinca 2014. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijske berze: Četrnaesti uzastopni rast u Hong Kongu

Izvor: Capital.ba, 12.Jan.2018

TOKIO, Na azijskim berzama indeksi su porasli, nakon dva dana pada, jer su ulagače ohrabrili novi rekordi na Wall Streetu, dok je evro ojačao prema dolaru jer je Evropska centralna banka signalizovala ukidanje podsticajnih mjera. MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,2 posto nakon dva dana pada. Nikkei...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.