DSS: Mala izlaznost Srba upozorenje Beogradu

Izvor: RTS, 09.Jun.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Mala izlaznost Srba upozorenje Beogradu

Demokratska stranka Srbije ocenila je da to što je na kosovske izbore izašlo oko 24 odsto od broja Srba sa pravom glasa pokazuje da oni ne priznaju "državu Kosovo kao svoju državu". DSS kritikuje i predložene izmene Zakona o radu.

Funkcioner DS S Slobodan Lalović rekao je da izlaznosti istovremeno predstavlja upozorenje beogradskim vlastima da promene politiku prema Kosmetu.

Lalović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na konferenciji za novinare rekao i da procenat "od 23 do 24 odsto izlaznosti" pokazuje i da je većina Srba prihvatila poziv DSS-a da bojkotuje kosovske izbore.

Prevremeni parlamentarni izbori na KiM prvi put su održani juče na celoj teritoriji, uključujući četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.

Demokratska stranka Srbije kritikovala je predložene izmene Zakona o radu uz ocenu da će one dovesti do smanjenja plata i prava zaposlenih i uvesti "zapošljavanje na lizing", prenosi Tanjug.

Lalović je ocenio da je cilj predloženih izmena "umanjenje prava i plata radnika" i da će one kod ljudi "dovesti do dodatne količine straha" za egzistenciju kao i do "ozbiljnih socijalnih konfrontacija".

Rekao je i da se "zapošljavanje na lizing" već primenjuje u Srbiji angažovanjem radnika preko zadruga koji su plaćeni duplo manje za isti posao od stalno zaposlenih i da vlast to želi da formalizuje.

Lalović je na konferenciji za novinare naveo i da će predložene izmene Zakona o radu za godinu do dve dovesti "do još veće bede i siromaštva".

Pedstavio je i predložene izmene petnaestak odredbi tog zakona ukazujući da će one, ukoliko budu usvojene dovesti i do konflikata radnika i poslodavaca i da "gledano na duže staze nisu ni u interesu poslodavaca".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.