Izvor: RuskaRec.ru, 15.Mar.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žirinovski u Dumi: Kad uđem u Kremlj, streljaću vas i vešati

Lider poslaničke grupe LDPR Vladimir Žirinovski u Dumi je iskritikovao nepravilnosti na izborima u gradu Ruza u Moskovskoj oblasti. U tom trenutku iz sale se čuo uzvik Oksane Puškine, poslanice „Jedinstvene Rusije” u parlamentu: „Ruke dalje od Moskovske oblasti!” Vladimir Žirinovski je na to odgovorio: „Oksana Puškina, drugarica žene gubernatora Moskovske oblasti, kaže da ne diramo >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Moskovsku oblast. Šta da ne diramo? Mi imamo 85 takvih regiona. Ništa ne treba da diramo.” „Jedinstvenu Rusiju ne treba da diramo. Sedite kao ovce i ćutite. Mi nismo ovce. Mi smo kritikovali izbore, imamo na hiljade žalbi, polovina poslanika ovde sedi protivzakonito. Sto puta ćemo govoriti: banditi i lopovi su u Moskovskoj oblasti, a njeni poslanici su takođe korumpirani. I izvešćemo vas pred sud. U martu sledeće godine kada uđem u Kremlj, streljaću vas i vešati!” – nastavio je Žirinovski, prenosi Kommersant.   Potpredsednik Dume iz Jedinstvene Rusije Sergej Neverov je na to reagovao tako što je pozvao komisiju za etiku da obrati pažnju na ove izjave.  „Političke izjave mogu da budu emocionalne, ali ne smeju da biti uvredljive, a kamoli prostačke”, rekao je Neverov. „Birači su odlučili ko će ih predstavljati u Dumi i ja hoću da kažem: Gospodo, poštujte naš Ustav i pretpostavku o nevinosti. Samo sud može da utvrdi ko je kriv, a mi ovde vać sa govornice Dume slušamo o streljanju onih koji sede u sali!” Posle toga poslanička grupa LDPR je u punom sastavu napustila sednicu.   Posle pauze poslanici su se vratili na zasedanje, ali bez Vladimira Žirinovskog. Iz LDPR su saopštili da lider partije ne namerava da se izvini Oksani Puškin za svoje izjave. Predsednik Dume Vjačeslav Volodin nije isključio mogućnost da će biti potreban dalji postupak, ako Vladimir Žirinovski odbije da se izvini kolegama.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žirinovski ministru rada RF: Ocenjujemo vas sa tri minus za vaš rad

Izvor: RuskaRec.ru, 15.Mar.2017

Lider LDPR Vladimir Žirinovski je iskritikovao rad ministra rada Rusije Maksima Topilina, posle čega je drugi put u toku jednog dana napustio plenarno zasedanje Dume. Žirinovski u Dumi: Kad uđem u Kremlj, streljaću vas i vešati „Dajemo vam tri minus za vaš rad. I uvereni smo da u budućem...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.