Zelenović na izborima može da računa samo na dva glasa - svoj i Dušana Petrovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 13:01

Zelenović na izborima može da računa samo na dva glasa - svoj i Dušana Petrovića

Obećavaju "kule i gradove".

Aktuelni, ali još samo do 21. juna gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović u zanosu predizborne kampanje umislio je da je ozbiljan političar, pa u svojim istupima osim lokalne komentariše i tzv. visoku politiku.

Upućeni kažu da je to posledica plana njegovog šefa Dušana Petrovića da ga ugura na mesto predsednika Demokratske stranke, koja je inače u procesu raspada iako ova dvojica neprestano govore o nekakvom ujedinjenju. Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je taj nedosanjani san još jedna posledica neizdržive želje kriminalnog tandema Petrović-Zelenović da se po svaku cenu dočepa još više vlasti, odnosno para kojima će dodatno napuniti svoje ionako već prepune džepove.

U želji da se bave visokom politikom, ometa ih pre svega prošlost i nasleđe Dušana Petrovića, koji je tokom svog ministrovanja dao sve od sebe da upropasti srpsko sudstvo, ali i da ogroman broj ljudi ostavi na ulici, bez prihoda za život, a kada se na to doda i krađa 7 miliona evra iz budzeta grada Šapca za poslednje četiri godine upravljanja gradom, jasno je da ova dvojica nemaju šta da traže ne samo u Šapcu, nego u političkom životu uopšte.

Druga je stvar što i oni to ignorišu pa su za šaku vlasti spremni da obećaju sve skoro svakoj interesnoj grupi bez obzira na interes države i naroda. Politiku dodvoranja stranim centrima za koje Kosovo i Metohija nisu Srbija, demonstrirao je lično Zelenović po nalogu svog mentora Dušana Petrovića još prilikom posete Peći, gde je u izjavi tamošnjim medijima o Peći govorio kao o gradu nekakve Republike Kosovo, a ne kao o gradu na teritoriji južne srpske pokrajine.

Čak je uspeo i da napravi paralelu između Peći i Šapca, ali ne tako što je povezao dva srpska grada, već je istakao kako su i Peć i Šabac, kako je rekao, opozicioni gradovi. Iako je srpska kompletna srpska javnost bila zgrožena tim otvorenim Zelenovićevim dodvoravanjem Šiptarima, on sam nikada nije ni pokušao da objasni zašto Kosovo i Metohiju ne smatra Srbijom, već delom tzv. Republike Kosovo.

I sad kao da je sve u redu, kao da je neki patriota, on izlazi na izbore i obećava "kule i gradove".

Njegovo političko nasleđe ipak svedoči o tome da u njegova obećanja može da veruje još samo njegov ortak i šef u lopovluku Dušan Petrović. Zato na predstojećim izborima 21. juna i može da računa na dva glasa – svoj i glas Dušana Petrovića, što im svakako neće biti dovoljno za ulazak u skupštinu grada, ali će biti dovoljno da ih pošalje tamo gde im je mesto. Daleko izvan političkog života i Šapca i Srbije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.