Zakazani izbori u Venecueli: Hoće li Maduro ostati predsednik?

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 00:14

Zakazani izbori u Venecueli: Hoće li Maduro ostati predsednik?

Predsednički izbori u Venecueli, na kojima Nikolas Maduro treba da se kandiduje treći put, zakazani su za 28. juli, objavio je Nacionalni izborni savet.

Vlada i opozicija dogovorili su se u oktobru na Barbadosu da će ti izbori biti održani u drugoj polovini 2024. godine u prisustvu međunarodnih posmatrača.

Glavnu kandidatkinju opozicije Mariju Korinu Mačado koja je bila u velikoj prednosti tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranačkih predizbora za kandidata, sud je za sada diskvalifikovao.

Očekuje se da će predsednik Nikolas Maduro da se kandiduje za novi mandat.

U planovima za izbore ne pominje se mogućnost učestvovanja kandidata kojima je vlada zabranila da se kandiduju za funkciju, uključujući najveću Madurovu protivnicu Mariju Korinu Mačado, piše AP.

Mačado je pobedila na unutarpartijskim izborima prošle godine koje je održala opoziciona frakcija poznata kao Unitarna platforma, koju podržavaju SAD. Njoj je prošlog leta zabranjeno da se kandiduje, a danas u objavi o izborima njeno ime nije pomenuto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.