‘ZA BOŠNJAKE, SANDŽAK I MUFTIJU’ ne priznaje izbornu farsu u Tutinu

Izvor: SandzakPress.net, 03.Nov.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘ZA BOŠNJAKE, SANDŽAK I MUFTIJU’ ne priznaje izbornu farsu u Tutinu

Tutin – Upravo je okončana još jedna izborna farsa na tri biračka mjesta na područiju općine Tutin, gdje su se ponavljali izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće, u organizacije liste „Za bošnjačko jedinstvo“ dr. Sulejman Ugljanin, uz podršku Općinske uprave i pojedinih elemenata Republičke izborne komisije. Tokom glasanja i brojanja glasova, listi „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ bilo je onemogućeno da ima svoje članove u biračkim odborima i posmatrače, što >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je suprotno svim civilizacijskim, moralnim i zakonskim normama. Svih 10 članova biračkih odbora bili su aktivisti ili članovi SDA Sandžaka. Zbog te činjenice, naša Lista je bila prinuđena da organizira nadzor izlaznosti na ponovljenim izborima pomoću video kamera. Prema video dokumentu, broj glasova u odnosu na stvarno izašle je za 303 veći. Legalitet ovoj izbornoj krađi dao je zamjenik predsjednika Republičke izborne komisije, Ivan Šebek, inače kadar Borisa Tadića. Izborna krađa u Tutinu predstavlja nastavak opstrukcije uspostave legitimnog Bošnjačkog nacionalnog vijeća i ovaj put to čine isti oni koji su spriječili konstituiranje Bošnjačkog nacionalnog vijeća prije četiri godine. Lista „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ ne prihvata izborne rezultate sa područija općine Tutin i poduzeće sve pravne i civilizacijske mjere kako bi se građanima općine Tutin omogućilo da na slobodnim izborima iskažu svoju biračku volju. Eventualnom verifikacijom ovakvih rezultata, Republička izborna komisija bi legalizirala falsificiranje legitimiteta pojedinih članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Zato od Republičke izborne komisije tražimo da poništi ponavljanje izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće na sva 3 mjesta na područiju općine Tutin, kako bi se barem simbolički vratila šansa da Bošnjaci dobiju legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

IZBORI U TUTINU Zukorlićeva lista ne prihvata izbore, Ugljanin zadovoljan pobedom

Izvor: Blic, 03.Nov.2014

Lista "Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju" ne prihvata rezultate izbora na tri biračka mesta u tutinskoj opštini, a od Republičke izborne komisije traži da poništi ponovljene izbore u Dubovu, Koniče i Ribariću, saopšteno je iz izbornog štaba te liste...Lista "Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.