Vučić raspisao parlamentarne izbore; Neka najbolji pobede FOTO

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 19:05

Vučić raspisao parlamentarne izbore; "Neka najbolji pobede" FOTO

Predsednik Republike Aleksandar Vučić potpisao je odluku o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisao parlamentarne izbore za 3. april.

Predsednik Vučić je prvo potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine, a zatim i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

"Raspisujem izbore za narodne poslanike za 3. april 2022. godine. Pozivam građane da uzmu učešće u tim izborima, da kao zemlja pokažemo svoj demokratski kapacitet, koliko je važno da prihvatimo planove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i programe za budućnost. Neka najbolji pobede. Građani Srbije, neka su vam srećni izbori", napisao je Vučić na Instagramu.

Nakon raspisivanja izbora, izborne radnje počinju nakon što odluka stupi na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku. Republička izborna komisija trebalo bi da utvrdi kalendar izbornih radnji.

Prethodno je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao lokalne izbore takođe za 3. april ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Ivica Dačić,   Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS prva predala listu i za beogradske izbore; Šapić: "Beograd bolji nego ikad" VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 18:02

Srpska napredna stranka predala je u 17h listu za beogradske izbore "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" koju je potpisima podržalo oko 12.500 građana.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.