Vučević: Stvaramo ambijent za ravnopravne izborne uslove

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Stvaramo ambijent za ravnopravne izborne uslove

Želimo da stvorimo ambijent da svi koji žele da učestvuju na izborima imaju ravnopravne uslove i da mogu da se kandiduju sa svojim idejama, programima i ciljevima, izjavio je gostujući u Jutarnjem programu funkcioner SNS Miloš Vučević.
Miloš Vučević je naglasio da su mere za unapređenje izbornih uslova koje je Vlada usvojila dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << znak otvorenosti i saradnje i unapređivanja demokratskog ambijenta u državi.

"Birački spisak da se pregleda, finansiranje političkih stranaka, zabrana funkcionerske kampanje. To dosad nikad nije bilo", ističe Vučević.
Dodaje da je Vlada pozvala OEBS i druge evropske institucije koje su nadležne za kontrolisanje izbornog procesa da dođu da kontrolišu, ne samo izborni dan, već ceo izborni proces.
Vučević je istakao da ne vidi šta je problem u izbornim zakonima za deo opozicije koja je najavila bojkot, pošto su, kako navodi, te izborne zakone doneli oni.
"Svi građani znaju da ni ova, ni prethodna vlada, ni SNS nije menjao nijedan stav u izbornim zakonima", rekao je Vučević.
Pored izbornih uslova, Vučević je u gostovanju u Jutarnjem programu govorio i o poseti delegacije Novog Sada Zagrebu i Hrvatskoj i najavljenom formiranju "malog Šengena" između Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČEVIĆ O IZBORNIM USLOVIMA: Mere za unapređenje dobar znak otvorenosti i saradnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019

Vučević je istakao da ne vidi šta je problem u izbornim zakonima za deo opozicije koja je najavila bojkot, pošto su, kako navodi, te izborne zakone doneli oni...Želimo da stvorimo ambijent da svi koji žele da učestvuju na izborima, imaju ravnopravne uslove i da mogu da se kandiduju sa svojim idejama,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.