Vidić u Interu, ako...

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić u Interu, ako...

Milanski Inter bi, ukoliko izbori plasman u Ligu Šampiona, mogao da potpiše ugovor sa Nemanjom Vidićem. Nevena Ignjatović druga u Kranjskoj Gori. Stanje u VK Partizan alarmantno. Predsednik Lacija Lotito na udaru navijača zbog prodaje Ernanesa Interu. Morinjo otkriva da je klupski maser držao govor igračima pred duel sa Sitijem. Pavlović uskoro zvanično u Partizanu. Kelhar na putu za Beograd. Oumaru ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bude registrovan. Za Pikea nema boljeg trenera od Gvardiole.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

18.54 - Upravni odbor Vaterpolo kluba Partizan konstatovano je da je situacija u klubu alarmantna. "Usled neispunjavanja datih obećanja i preuzetih obaveza, koje ni do danas nisu realizovane, vaterpolo klub Partizan se našao u situaciji da je dovedeno u pitanje dalje učešće u Ligi šampiona, a samim tim i opstanak najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Srbiji", piše u saopštenju. Vaterpolo klub Partizan će o tome do kraja nedelje održati i konferenciju za novinare.

18.36 - Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović nastavlja sa dobrim rezultatima pred Zimske olimpijske igre u Sočiju. Na FIS trci veleslaloma u slovenačkoj Kranjskoj Gori Nevena je u, veoma jakoj konkurenciji, osvojila odlično drugo mesto. Brža od nje bila je samo domaća takmičarka Ana Drev koja već ima zavidan staž i nekoliko top 10 plasmana u Svetskom kupu. Nakon prve vožnje Ignjatovićeva je zauzimala treće mesto, ali je drugi lauf odvozila veoma dobro, te je na kraju sa ukupnim vremenom 2:07.89 stigla do sjajne druge pozicije.

18.17 - Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah kritikovao je političare koji napadaju predstojeće Zimske igre u Sočiju i to "preko leđa sportista". Bah je, takođe, zamerio političarima koji su govorili da neće ići u Soči, a nisu bili ni pozvani: "Sport ne bi trebalo da se koristi kao poligon za politička neslaganja ili za pokušaj da se postignu poeni u domacjim internim i međunarodnim političkim takmičenjima", rekao je on.

17.49 - Fudbaleri premijerligaša Evertona će od naredne sezone igrati u dresovima kompanije Umbro. Ugovor će biti potpisan na kraju ove sezone i važiće za narednih pet.

17.03 - Košarkaš Cedevite Jusuf Nurkić na Tviteru pružio podršku košarkašima Partizana, koji večeras gostuju Ciboni.

16.33 - Za 314 osoba je zabranjen pristup fudbalskim stadionima od početka francuske fudbalske sezone prve i druge lige, saopštila je Uprava za suzbijanje huliganizma i dodala da se od njenog formiranja 2009. godine stanje poboljšava. Ukupno 314 osoba je privedeno na početku sezone, izjavio je Antoan Butone, šef te uprave koja je pri Centralnoj upravi javnog reda i mira. Butone je to rekao na kraju sastanka o delovanju huligana na stadionu "Luj Drugi" u Monaku. Na tom skupu koji se sutra završava, učestvuju policajci iz Francuske i Monaka, kao i predstavnici Odeljenja za hitne intervencije koje se aktivira u slučaju incidenata na fudbalskim stadionima. "Mere koje se sprovode, počinju da ubiraju plodove jer je incidenata manje", rekao je Butone i dodao da je prošle godine u istom periodu privedeno 330 navijača.

16.11 - Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić mogao bi karijeru da nastavi u redovima milanskog Intera, preneo je italijanski "Tutosport". Nekadašnjem reprezentativcu Srbije ugovor sa Junajtedom ističe na leto, a još nije produžio saradnju sa "đavolima". Shodno pravilima Fifa, Vidić šest meseci pre isteka sadašnjeg ugovora može da potpiše za drugi klub. Kako navodi italijanski list, osim Intera za Vidića se interesuju i gradski rival Milan, Napoli i Fiorentina. Ipak, u ovom trenutku Inter je navodno prvi favorit za dovođenje Vidića, ali bi na konačnu odluku presudan uticaj mogla da ima činjenica da li će nero-azuri uspeti da obezbede plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. Ekipa Intera trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Serije A sa 33 boda, 26 manje od vodećeg Juventusa.

15.25 - Mančester junajted će se za sledeću sezonu spremati turnejom po SAD, saopštio je ovaj fudbalski klub. Planiranje turneje moglo bi da bude problematično, pošto bi tim Dejvida Mojsa mogao da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu Evropa početkom avgusta. Šampion Engleske ima jako problematičnu sezonu, prvu od kada se Aleks Ferguson povukao. Mančester junajted je trenutno sedmi na tabeli, sa sedam bodova manje od mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

15.01 - Reprezentativka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović nastupiće u četvrtak na mitingu u Stokholmu. Španovićeva će u Švedsku otputovati u pratnji trenera Gorana Obradovića, a glavni cilj je da se što bolje pripremi za predstojeće dvoransko Svetsko prvenstvo u Sopotu koje je očekuje u martu. Srpska atletičarka prošle godine osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

14.32 - Fudbalski klub Vojvodina saopštio je danas da će Janko Tumbasević do kraja sezone igrati na pozajmici u Spartaku iz Subotice, dok će Uroš Nenadović postati član OFK Beograda. Tumbasević ima 29 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog, a u karijeri je još bio član Zete, Dačije i Zimbrua. Za nacionalni tim Crne Gore odigrao je četiri meča. Uroš Nenadović ima 20 godina, igra u napadu, do sada je bio član Novog Sada, Hajduka iz Kule i Novog Pazara.

14.04 - Fudbaler minhenskog Bajerna Tomas Miler rekao je da aktuelni prvak Evrope i Nemačke neće trpeti sebične igrače u svojim redovima. "Prošle godine osvojili smo silne trofeje zbog zajedništva. Naravno da ne bih voleo da preskočim svaku važnu utakmicu, ali svi moramo da se ponašamo kao profesionalci i stavimo tim iznad svega", rekao je Miler za "Kiker". On je istakao da svaki fudbaler Bajerna mora da prihvati činjencu da će u nekom delu sezone biti na klupi. "Svi ćemo kad - tad dobiti priliku da igramo, ako budemo uspešni kao tim. Sebičnima nije mesto u Bajernu", poručio je Miler. Miler je bio jedan od ključnih igrača Bajerna u dosadašnjem delu sezone, pošto je na 28 utakmica postigao 17 golova.

13.49 - Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da očekuje da će Kristijano Ronaldo moći da igra sutra protiv Atletika u polufinalu Kupa kralja, uprkos mogućnosti da ovaj fudbaler dobije četiri meča suspenzije. Zvanično najbolji igrač prošle godine dobio je direktan crveni karton u nedeljnoj utakmici protiv Atletika iz Bilbaa (1:1), zbog čega se još ne zna da li će moći da igra sutra. Ronaldo je na izlasku sa terena pokazivao podrugljive gestove, što bi moglo da mu donese dužu suspenziju od dve utakmice, koja se odnosi na sva takmičenja. Očekuje se da će presuda biti doneta u sredu pre podne. "Ne mislim d atreba da čekamo na odluku disciplinske komisije jer sam siguran da njegova kazna neće biti ozbiljna. On će sutra početi utakmicu", rekao je Ančeloti. Trener je rekao i da će se u tim vratiti Geret Bejl, koji je propustio duel sa Bilbaom.

13.16 - Fudbaleri Partizana pobedili su srpskoligaša, beogradski Hajduk sa 4:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u sportskom centru Teleoptik u Zemunu. Crno-beli su poveli u 26. minutu golom Nikole Petrovića. Strelac drugog pogotka bio je Petar Škuletić u 70. minutu, a tačku na pobedu stavio je Filip Malbašić golovima u 80. i 83. minutu. Ekipa Partizana sutra ponovo putuje u turski Belek, gde će odraditi drugi deo priprema za prolećnu polusezonu.

12.30 - Predsedniku Lacija, Klaudiju Lotitu, navijači tog kluba prete smrću zbog prodaje Ernanesa Interu. "Primim svaki dan 50, 70 ili čak 80 poziva telefonom nezadovoljnih navijača koji mi prete smrću. To nije problem, problem je što su napravili zbrku a nemaju pojma ko sam ja i ne znaju da li je to moralo tako da se uradi. Ernanes je tražio da ode iz kluba, već je bio dogovorio sve sa Interom. Šta sam ja tu mogao da uradim? Navijači jesu važan deo ovog kluba, ali pogrešno tumače svoju ulogu", izjavio je Lotito. I baš dok je na konferenciji za medije objašnjavao novinarima kako prima poruke ljutih navijača, zazvonio mu je telefon. "Da, da, ko je to? Navijač Lacija, u redu. Moram da napustim Lacio? Da što pre to uradim? O, Bože... To je jedan od ludaka. Videli ste? To se situacije o kojima vam pričam", rekao je Lotito pre nego što je vratio telefon u džep.

11.55 -  Fudbaler Barselone Đerar Pike smatra da je Pep Gvardiola najbolji trener na svetu. "Gvardiola je i dalje najbolji trener i neko od koga sam naučio najviše. Pomogao mi je da razumem fudbal i to mu nikada neću zaboraviti. Treneri obično igračima pokažu da rade jednu stvar ili drugu, a Pep ti objasni zašto to radiš", rekao je Pike. Odnos između njih dvojice nije bi idealan u Barseloni, a Gvardiola je nekoliko puta 2012. godine izostavio Pikea iz startne postave i to u veoma važnim mečevima. "Naš odnos je bio veoma napet, jer smo sličnog temperamenta. Bilo je dobrih i loših stvari, ne želim da ulazim u detalje. Pamtiću samo pozitivne stvari, kojih je zaista bilo dosta", dodao je Pike i istakao da bi, za razliku od mnogih fudbalera koji se presele na klupu na kraju karijere, voleo jednog dana da postane predsednik kluba.

11.25 - Jesu izgubili od Čelsija, ali su iskoristili priliku da "pecnu" omraženog graskog rivala. Navijači Mančester sitija razvili su nekoliko transparenata koji su se direktno ticali ne baš ružičaste situacije u Mančester junajtedu. Pored slike Dejvida Mojesa iz igračkih dana napisali su "fudbalski genije". Takođe, bio je prisutan i transparent na kome je pisalo "Vi ste doveli Fila Džonsa a mi Serhija Aguera".

11.00 - Džo Kinir je podneo ostavku na mesto sportskog direktora Njukasla, saopštio je klub sa severoistoka Engleske. Kinirova odluka je šokirala čelnike kluba, ali i oduševila navijače "svraka" koji su od prvog dana bili protiv njega. Tek završeni prelazni rok, verovatno najlošiji za Njukasl u prethodnih nekoliko godina, dodatno je razbesneo navijače Njukasla, koji će narednih nekoliko dana verovatno slaviti Kinirov odlazak.

10.45 - Liverpul će na kraju sezone ponuditi Džordanu Hendersonu novi ugovor, kao nagradu za odlične partije u ovoj sezoni. Henderson je za velike pare stigao iz Sanderlenda još dok je menadžer Liverpula bio Keni Dalgliš, ali nikako nije uspevao da ispuni očekivanja. Bio je na izlaznim vratima Enfilda nekoliko puta, ali je pod Brendanom Rodžersom izuzetno napredovao i postao jedan od nezamenjivih igrača u Rodžersovoj reformi kluba.

10.30 - Mario Baloteli više nikoga ne može da iznenadi, pa čak ni sa ovakvom frizurom...

10.00 - Abubakar Oumaru ipak neće biti veliko pojačanja Partizana, jer je Fudbalski savez Srbije obavestio crno-bele da igrač ne može da bude registrovan. Po Pravilniku o registraciji igrača FSS, član 10, Oumaru nema pravo da igra za Partizan, jer bi mu to bio treći klub u sezoni. Oumaru je sezonu počeo kao član Vojvodine iz koje je bez minuta nastupa u Jelen Superligi prešao u belgijski Beveren. Međutim, igrao je za Vošu u Ligi Evrope.

9.40 - Crvena zvezda dobija još jedno pojačanje u odbrani, a reč je o Slovencu Dejanu Kelharu, koji u toku dana stiže u Beograd na potpisivanje ugovora. ''Postigao sam dogovor sa Crvenom zvezdom. Došao sam u Ljubljanu iz Azerbejdžana, a u utorak krećem put Beograda. Sve je dogovoreno, očekujem još samo potpis predsednika na sporazumni raskid ugovora sa Gabalom. Sa tim papirom dolazim na Marakanu", rekao je Kelhar za "Sportski žurnal" i objasnio da želi što pre da počne da trenira sa crveno-belima.

9.20 - Saša Pavlović uskoro i zvanično postaje igrač Partizana, prenosi "Mocartsport". Iskusni 30-godišnjak dolazi u klub kako bi pojačao konkurenciju na poziciji dva i tri, gde su crno-beli trenutno najslabiji, imajući u vidu da su povređeni Bertans, Milosavljević i Tepić. Saša Pavlović je nosio dres Budućnosti, a onda je usledila desetogodišnja NBA karijera, gde je stigao kao 19. pik sa drafta 2003. godine. U karijeri je još nosio dresove Jute, Klivlenda, Portlanda, Bostona, Minesote, Dalasa i Nju Orleansa. Očekuje se da će u narednih nekoliko dana Partizan dovesti bar još jedno pojačanje, a za sada se najviše pominje ime talentovanog Šveđanina Viktora Gadeforša, koji igra za Virtus iz Bolonje.

9.00 - Kao što znamo, sinoć je Čelsi pobedio Mančester siti sa 1:0 golom Baneta Ivanovića, uz fantastičnu igru Nemanje Matića. Ipak, Žoze Murinjo kaže da je za pobedu najviše zaslužan... maser, koji je umesto njega držao govor! Novinare je zanimalo šta to Murinjo kaže svojim igračima pred tako važan meč. "Nisam pričao. Naš maser Bili se obratio timu. Ozbiljan sam", rekao je Portugalac. "Šta je rekao? Toliko je urlao na škotskom, da nisam ni reč razumeo. Ali, igrači su mu aplaudirali. Dakle, bio je dobar", rekao je Murinjo.

8.35 - U poslednjem meču 22. kola Primere, Viljareal je savladao Osasunu sa 3:1 na domaćem terenu. Držali su se gosti u celom prvom poluvremenu, ali već na početku drugog ih je "načeo" Perbe. Trigeros je uvećao vođstvo, a u 75. minutu rešeno je pitanje pogotka novim pogotkom Perbea. Rijera je samo u 89. minutu ublažio poraz Osasune, 12. u sezoni. Viljareal je trijumfom učvrstio petu poziciju ispred Sosijedada i Sevilje, dok Osasuni predstoji borba za održanje iznad zone ispadanja.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vidić u Interu, ako...

Izvor: RTS, 04.Feb.2014

Milanski Inter bi, ukoliko izbori plasman u Ligu Šampiona, mogao da potpiše ugovor sa Nemanjom Vidićem. Nevena Ignjatović druga u Kranjskoj Gori. Stanje u VK Partizan alarmantno. Predsednik Lacija Lotito na udaru navijača zbog prodaje Ernanesa Interu. Morinjo otkriva da je klupski maser držao govor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.