Ugljanin Zukorliću odgovorio ucenjivanjem: SDPS i SDA ne podržavaju  zajedničku listu Bošnjaka na predstojećim izborima

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2020, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin Zukorliću odgovorio ucenjivanjem: SDPS i SDA ne podržavaju zajedničku listu Bošnjaka na predstojećim izborima

Dok Ljajić poručuje da su razgovori o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u toku, iz SDA stižu poruke da prvo treba uraditi analizu da li uopšte učestvovati u izbornoj trci POZIV predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića da svi Bošnjaci nastupe na jednoj listi na parlamentarnim izborima na proleće, nije, barem >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zasad, naišao na zeleno svetlo u SDPS Rasima Ljajića i SDA Sulejmana Ugljanina. Dok Ljajić poručuje da su razgovori o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u toku, iz SDA stižu poruke da prvo treba uraditi analizu da li uopšte učestvovati u izbornoj trci. - Dok vodimo pregovore sa sadašnjim partnerima oko zajedničkog nastupa za predstojeće izbore bilo bi nekorektno da paralelno razgovaramo sa bilo kim drugim. Tek ako pregovori propadnu, onda će SDPS odlučivati o tome da li će izaći samostalno ili u nekoj koloni - istakao je Ljajić za "Novosti". Poslanik SDPS Muamer Bačevac izjavio je da očekuju pozitivan ishod razgovora o zajedničkom nastupu sa SNS: - U dobrom tonu smo započeli razgovore sa SNS o nastavku, do sada, konkretne i kvalitetne saradnje, oni idu u dobrom pravcu i nadamo se nastavku saradnje na zadovoljstvo svih građana. Poslanik SDA Enis Imamović rekao je da dijalog o eventualnom izlasku na izbore treba da se vodi u okvirima Bošnjačkog nacionalnog veća, a da je minimum za učešće prihvatanje takozvane platforme o specijalnom statusu Sandžaka. Ona predviđa da se "Sandžak definiše kao posebna izborna jedinica iz koje se bira najmanje 20 poslanika". PROČITAJTE JOŠ: Širom Crne Gore u četvrtak litije za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve - Zukorlić je, kao deo Vučićeve kamarile, uporno odbijao da se na svim prethodnim izborima formiraju jedinstvena bošnjačka lista i klub, a bošnjačke glasove je koristio za ličnu privilegiju i trgovinu u Beogradu i blaćenje bošnjačkih političkih lidera - rekao je Imamović. Zukorlić je, inače, u pozivu bošnjačkim partijama rekao da bi zajedničkim nastupom pokazali političku zrelost, odgovornost, snagu i sposobnost da lične, partijske i partikularne interese stave po strani. PREVAZIĐENE RAZMIRICE BOŠNjAČKE partije imale su mnogobrojne razmirice. Ipak, u Bošnjačkom nacionalnom veću su ih delimično prevazišli, pa udruženu većinu čine Ugljaninova SDA sa najviše predstavnika i članovi liste "Vakat je", koji imaju podršku Ljajićeve stranke. Zukorlićevi su u opoziciji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ljajić o Muftijnom pozivu na jedinstvenu listu – Razgovarat ćemo ako nam propadnu pregovori sa SNS-om

Izvor: SandzakPress.net, 30.Jan.2020

Svaka ideja koja doprinosi smanjivanju političkih tenzija u Sandžaku je korisna, kaže za Kurir potpredsednik Vlade i lider SDPS Rasim Ljajić, komentarišući poziv poslanika i predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe i zajedno nastupe...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.