Tadić se ne povlači, izborna skupština DS-a do kraja godine

Izvor: Politika, 06.Sep.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se ne povlači, izborna skupština DS-a do kraja godine

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić nema nameru da se povuče sa čela stranke i neće podneti ostavku na subotnjoj sednici Glavnog odbora. Obrazlažući svoj stav predsednik DS-a je rekao da nema nikakav problem s tim da se u stranci sprovedu izbori na svim nivoima

Prema pouzdanim informacijama do kojih je juče došla „Politika” na sednici proširenog sastava Političkog saveta DS, kojem su prisustvovali predsednik i potpredsednici stranke, Tadić je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na sednici GO želi da raspiše izbornu skupštinu na svim nivoima i da bi ta skupština trebalo da se održi do kraja godine.

Predsednik DS-a izneo je svoj stav da bi izbori trebalo da budu neposredni i da je to najdemokratskiji način. Samo tako, predsednik stranke, ko god to bio, kako smatra Tadić, imao bi pravi legitimitet.

Na sednici je takođe vođena rasprava da li bi pre izborne skupštine trebalo da se organizuje programska skupština, kako bi se utvrdio pravac kojim bi stranka trebalo dalje da ide. Protivnici ove ideje su izneli mišljenje da bi cela ta procedura mogla da traje i godinu dana i da to u uslovima kada su mediji „našpanovani” nije pametno. Kao jedan od ključnih razloga zašto ne treba odugovlačiti sa izbornom skupštinom navedeno je da su opštinski odbori počeli da se izjašnjavaju o tome ko treba da vodi stranku.

Na kraju je preovladalo mišljenje da se taj posao mora obaviti što pre.

Iako nisu pominjana imena, na jučerašnjoj sednici Političkog saveta upućene su kritike na račun pojedinaca koji preko medija „pokušavaju da vrše pritisak na procese koji se odvijaju u DS-u”.

Sednica je protekla, kako kaže naš izvor, u mirnoj atmosferi, bez povišenih tonova, a tok rasprava je usmeravao predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, koji je svojim digresijama i sećanjima na događaje s početke Demokratske stranke doprinosio opuštenoj atmosferi.

Mićunović je bio jedini na sednici političkog saveta DS-a koji je govorio o neophodnosti ideološkog profilisanja stranke, neophodnosti da se stranka zaštiti od uticaja tajkuna i da se „po svaku cenu spreči da se stranka na kraju izruči Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, što bi se desilo, kako on smatra, ukoliko bi se nastavila ovakva polemika po medijima.

On je ovu svoju bojazan obrazložio time da vlast uvek pokušava da izazove raskol u stranci, a u kontekstu rasprave o mogućnosti cepanja stranke naglasio je da bi trebalo uzeti u obzir međunarodni uticaj koji stranka ima.

Na sednici se razgovaralo i o uzrocima koji su doveli do izbornog rezultata, pa je u tom kontekstu pominjana legalizacija objekata, kupovina zemljišta, a naročito je istaknuta neuspela reforma pravosuđa.

P. R.

objavljeno: 07.09.2012.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak DS-a, Tadić za izbore

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 00:07

Beograd -- Održana je sednica proširenog sastava političkog Saveta DS-a kojem su prisustvovali i Boris Tadić i potpredsednici stranke, saznaje B92...Tadić je rekao da na sednici Glavnog odbora želi da raspiše izbornu skupštinu na svim nivoima i da bi ta skupština trebalo da se održi do kraja...

Nastavak na B92...

BG:Gradski odbor DS održao sednicu

Izvor: B92, 07.Sep.2012

Beograd -- U sedištu beogradskog odbora Demokratske stranke na Terazijama završena je sednica tog tela kojem prisustvuje i zamenik predsednika stranke Dragan Đilas...U Novom Sadu održana je sednica Pokrajinskog odbora DS-a na kojoj je jednoglasno odlučeno da se zatraži održavanje izborne skupštine...

Nastavak na B92...

Danas sednice beogradskog i vojvođanskog odbora DS

Izvor: S media, 07.Sep.2012

Beogradski i vojvođanski odbor Demokratske stranke trebalo bi danas, uoči sednice Glavnog odbora DS zakazane za sutra, da zauzmu stav o zakazivanju izborne skupštine stranke...Tanjugu je iz više izvora u toj stranci potvrđeno da će beogradski odbor danas zasedati u 18 sati, a da će večeras biti...

Nastavak na S media...

Završena sednica Gradskog odbora DS-a, bez izjava

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2012

Sednica beogradskog odbora Demokratske stranke, koja je održana u sedištu stranke na Terazijama, završena nešto posle 19 sati, a sednici je prisustvao i zamenik predsednika stranke Dragan Ðilas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tadić: Tražiću izbornu skupštinu stranke i spreman sam za izbore (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Sep.2012

Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je večeras da postoji opasnost da na unutarstranačkim izborima izgubi u trci za predsednika stranke, ali da je, ipak, optimista...Tadić je ispred sedišta stranke u Krunskoj, u koje se vratio posle gostovanja na TV "Pink", izjavio da će na sutrasnjoj...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.