Izvor: S media, 07.Sep.2012, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Tražiću izbornu skupštinu stranke i spreman sam za izbore (VIDEO)

Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je večeras da postoji opasnost da na unutarstranačkim izborima izgubi u trci za predsednika stranke, ali da je, ipak, optimista.

Tadić je ispred sedišta stranke u Krunskoj, u koje se vratio posle gostovanja na TV "Pink", izjavio da će na sutrasnjoj sednici Glavnog odbora zatražiti izbornu skupštini stranke i da nema potrebe da bilo ko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preko medija od njega to traži.

"Mislim da je pokrenuta neka peticija u skladu sa manirima koji su vladali u DS i u nekim drugim strankama i nema potrebe da bilo ko traži skupštinu kad je ja tražim. Nema nikakvih tajnih planova, imali smo sednice svih organa i stranačkih tela i na sutrašnjoj sednici će se odlučivati kojim pravcem će se birati rukovdstvo DS", kazao je Tadić ističući da im je u svakom slučaju potreban novi legitimitet za vođenje stranke.

Tadić je ponovio i da neće doprineti cepaju DS-a, jer je stranku gradio "još dok nije postojala", a na pitanje novinara da li će podneti ostavku rekao da je spreman na izbore i da se bori "za sebe".

"Čitavog života se borim i čak sam podneo ostavku na mesto predsednika Srbije da bi uspostavio novi legitimitet kada je u pitanju državna i politika o Kosovu. Morate biti spremni na izbore i da se borite za sebe, a jedan od rizika je da budete predmet šikaniranja i laži u medijima", rekao je Tadić.

Boris Tadić je priznao da Dragan Đilas hoće da preuzme stranku. Opširnije OVDE.

(Tanjug)

FOTO: DS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.