Sveevropski pokret Roma Srbije pobedio na izborima za nacionalni savet manjina u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveevropski pokret Roma Srbije pobedio na izborima za nacionalni savet manjina u Prokuplju

Na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina, od upisanih 1.340 birača u Prokuplju, glasalo je 1.299, a ubedljivu pobedu i najveće poverenje birača zadobila je lista Sveevropski pokret Roma Srbije koja je dobila 1.209 ili 93,1 odsto glasova. Druga je lista Ujedinjene partije Roma sa 31 glasom ili 2,38 odsto.

Koordinator radnog tela Republičke izborne komisije Nikola Koprivica je istakao da je izlaznost >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bila velika, preko 90 odsto, i da je posebno važno da su izbori protekli bez prijavljenih nepravilnosti, te da nije bilo nijednog zvaničnog prigovora ili primedbe na celokupan izborni proces.

Izbori su organizovani na četiri izborna mesta, od kojih dva u Prokuplju i po jedno u Žitnom Potoku i Berilju. Sve je proteklo u najboljem redu, a za izbor kandidata za nacionalne savete nacionalnih manjina u Prokuplju bilo je podneto šest lista – istakao je Koprivica.

Listu Sveevropski pokret Roma Srbije predvodi Saša Ališanović, inače odbornik u Skupštini Prokuplja i član odborničkog kluba koji podržava vladajuću Srpsku naprednu stranku.

On je naglasio da je obrazovanje pripadnika romske zajednice ključ napretka u svim oblastima, te da će se zalagati za obrazovni, ali i kulturni napredak romske zajednice.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.