Sunđer Bob dobio više glasova od bivšeg gradonačelnika Splita

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunđer Bob dobio više glasova od bivšeg gradonačelnika Splita

Lokalni izbori u Hrvatskoj još nisu gotovi – na zahtev kandidata za prvog čoveka Splita Željka Keruma ponovo se broji 9,46 odsto listića.

Posmatrač stranke Pametno Davor Grčić otkriva šta se događa na kontroli nevažećih listića i navodi da je oduševljen kreativnošću sugrađana.

"Pretpostavljam da će na kraju biti oko hiljadu sumnjivih listića, a Kerum će odlučiti da li će to ići na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grafičku analizu", naveo je.

Prema njegovim rečima, građani su na nevažećim listićima izrazili želju za "trećom opcijom".

"Sunđer Bob ima zavidan broj glasova, čak više nego bivši gradonačelnik Ivo Baldasar, a i Andro Opara da se prijavio bez podrške HDZ... Listići koji ne pripadaju glasačima Sunđer Boba, manje-više sadrže ružne komentare na račun Keruma i Opare", dodao je Grčić.

Dodao je i da su sporni listići na kojima su zaokružena oba kandidata.

"Nepoznati počinitelji su se poslužili načinom da naprave nevažeće listiće tako što će zaokružiti Oparu tamo gde je zaokružen Kerum", zaključio je Grčić.

Autor: Jutarnji list

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zavidan broj glasova u Splitu dobio je - SUNĐER BOB

Izvor: Blic, 06.Jun.2017

Gradska izborna komisija Splita uvažila je predlog Željka Keruma, nezavisnog kandidata i nekadašnje gradonačelnika, za ponovnim prebrojavanjem 9,46 posto nevažećih listića koji su, po njegovim rečima, ukradeni od glasača koji su njemu ukazali poverenje, piše Slobodna Dalmacija...Ponovna kontrola...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.