Srbija predsednika bira 6. maja

Izvor: Kurir, 05.Apr.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija predsednika bira 6. maja

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović odlučila je da predsednički izbori buduodržani isti dan kada i lokalni i parlamentarni I

BEOGRAD - Predsednički izbori u Srbiji biće održani 6. maja, odlučila je danas predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović.

Đukić-Dejanović je potpisala odluku o raspisivanju predsedničkih izbora nakon što joj je nešto pre 12 sati stigla ostavka predsednika Borisa Tadića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čime mu je prestao mandat.

Predsednica parlamenta je poručila da će institucije države funkcionisati u kontinuitetu i da će ona predsedničku dužnost obavljati savesno, u skladu sa zakonom i Ustavom.

Svim učesnicima u predsedničkoj trci, Đukić-Dejanović je poželela mnogo uspeha, a građanima da rezultati izbora budu u njihovom i najboljem interesu države. Predsednica parlamenta od danas obavlja i dužnost predsednika Republike. Predsednički izbori biće održani 6. maja, istovremeno sa ranije zakaznim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.