Srbi sa KiM odlučni: Ne Kurtijevim izborima

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 20:06

Srbi sa KiM odlučni: "Ne Kurtijevim izborima"

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović i bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović pozvali su Srbe sa KiM da ne učestvuju u izborima.

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović počučio je da Srbi koji žive u četiri opštine na severu KiM ne žele na njima da učestvuju, sve dok Priština, kako je naveo, ne sprovede obaveze koje je na sebe preuzela.

"Ne želimo da učestvujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na izborima dok su naše opštine okupirane specijalnim jedinicama kosovske policije i otima privatna imovina. Ne želimo da učestvujemo na izborima dok se obaveze koje je Priština preuzela a međunarodna zajednica garantovala, ne sprovedu u delo a tiču se pre svega formiranja ZSO. Zato poštovani sugrađani recimo NE - nelegitimnim, nelegalnim, nedemokratskim Kurtijevim izborima'', napisao je Milović na svom nalogu na Instgramu.

On je ocenio da Srbi ''ne žele i neće'' da učestvuju u ''farsi demokratskih izbora'', i pozvao ih da u nedelju ''ostanu mirni i dostojanstveni''.

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović je ocenio da je bojkot izbora odgovor na višegodišnju represiju i institucionalno nasilje Prištine.

''Izbori koje u nedelju planira da sprovede režim Aljbina Kurtija u četiri opštine na severu su nelegitimni i nelegalni i na njih srpski narod gleda s prezirom'', rekao je Vulović, prenosi TV Most.

On je poručio da ne treba nasedati na moguće provokacije Prištine.

"Pozivam sve naše sunarodnike, sve naše ljude srpskog imena i prezimena od Zubinog Potoka do Leposavića, Zvečana i Severne Mitrovice da ne nasedaju na moguće provokacije u režiji Prištine, da ostanu mirni i dostojanstveni kao i do sada. Opšti bojkot izbora naš je odgovor na višegodišnju represiju i institucionalno, pravno i svako drugo nasilje i za nas, jedine legitimne predstavnike srpskog naroda na severu ne postoje", rekao je Vulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivši predsednik opštine Zvečan i bivši gradonačelnik Zubinog Potoka pozvali Srbe na bojkot izbora

Izvor: Blic, 21.Apr.2023

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović i bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović pozvali su danas Srbe sa severa KiM da ne učestvuju u izborima u opštinama Zubin Potok, Zvečan, Severna Mitrovica i Zvečan, zakazane za nedelju, 23. april. Dragiša Milović poručio je da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.