Petak, 21.04.2023.

19:55

Srbi sa KiM odlučni: "Ne Kurtijevim izborima"

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović i bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović pozvali su Srbe sa KiM da ne učestvuju u izborima.

Izvor: Tanjug

Srbi sa KiM odlučni:
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović počučio je da Srbi koji žive u četiri opštine na severu KiM ne žele na njima da učestvuju, sve dok Priština, kako je naveo, ne sprovede obaveze koje je na sebe preuzela.

"Ne želimo da učestvujemo na izborima dok su naše opštine okupirane specijalnim jedinicama kosovske policije i otima privatna imovina. Ne želimo da učestvujemo na izborima dok se obaveze koje je Priština preuzela a međunarodna zajednica garantovala, ne sprovedu u delo a tiču se pre svega formiranja ZSO. Zato poštovani sugrađani recimo NE - nelegitimnim, nelegalnim, nedemokratskim Kurtijevim izborima'', napisao je Milović na svom nalogu na Instgramu.

On je ocenio da Srbi ''ne žele i neće'' da učestvuju u ''farsi demokratskih izbora'', i pozvao ih da u nedelju ''ostanu mirni i dostojanstveni''.

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović je ocenio da je bojkot izbora odgovor na višegodišnju represiju i institucionalno nasilje Prištine.

''Izbori koje u nedelju planira da sprovede režim Aljbina Kurtija u četiri opštine na severu su nelegitimni i nelegalni i na njih srpski narod gleda s prezirom'', rekao je Vulović, prenosi TV Most.

On je poručio da ne treba nasedati na moguće provokacije Prištine.

"Pozivam sve naše sunarodnike, sve naše ljude srpskog imena i prezimena od Zubinog Potoka do Leposavića, Zvečana i Severne Mitrovice da ne nasedaju na moguće provokacije u režiji Prištine, da ostanu mirni i dostojanstveni kao i do sada. Opšti bojkot izbora naš je odgovor na višegodišnju represiju i institucionalno, pravno i svako drugo nasilje i za nas, jedine legitimne predstavnike srpskog naroda na severu ne postoje", rekao je Vulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: