Sporan Silajdžićev let i Komšićev „mercedes“

Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporan Silajdžićev let i Komšićev „mercedes“

BANJALUKA - Centralna izborna komisija BiH zatražila je od kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića i člana Predsedništva BiH Željka Komšića da dostave dodatne informacije o navodnim poklonima koji su dobili, a koje nisu prijavili, kako bi se utvrdilo da li su prekršili Zakon o sukobu interesa BiH.

„Na osnovu medijskih napisa od njih smo zatražili podatke da vidimo da li je prekršen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << član zakona koji se odnosi na primanje poklona državnika", potvrdila nam je portparolka CIK BiH Maksida Bajramović. Ona je navela da je od Silajdžićevog kabineta zatraženo da dostave dodatne informacije o njegovom službenom putu za Gračanicu u koju je iz Sarajeva otputovao helikopterom, jer mu je navodno taj let bio poklonjen.

„Izabrani zvaničnici su po zakonu dužni da prijave svaki poklon vredniji od 100 KM, koji u tom slučaju postaje vlasništvo države. Mi treba da proverimo da li je to bio poklon na račun funkcije ili je let bio u organizaciji službenog puta, odnosno da li je domaćin snosio troškove Silajdžićevog putovanja, što je čest slučaj kod službenih putovanja zvaničnika", kaže Bajramovićeva.

Komšićevom kabinetu upućen je dopis o dostavljanju informacija u vezi sa korišćenjem „mercedesa" koji mu je, navodno, poklonjen.

„Tražili smo da nam se dostavi pravilnik o korišćenju automobila i ako postoje još neki ugovori o korišćenju nekih drugih automobila", navela je Bajramovićeva.

Komšić je novi „mercedes CLS 350" vredan 250.000 KM navodno dobio na poklon od Selvera Oruča, vlasnika „Robot komerca", još prošle godine, ali ga je posle velike medijske buke, nakon nekoliko meseci vratio.

Igra gluvih telefona

U kabinetu Harisa Silajdžića nisu želeleli da komentarišu zahtev CIK BiH, jer „još nisu dobili ništa napismeno". Ni u kabinetu Željka Komšića juče nisu komentarisali ovaj zahtev, uputivši nas na Sekretarijat Predsedništva BiH koji su nas, opet, uputili na Službu za odnose sa javnošću Predsedništva BiH.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.