Izvor: Blic, 01.Sep.2023, 04:47

ŠTA JE STARIJE, IZBORI ILI ZSO? Kako je Zapad promenio ploču: Umesto na 10 godina staroj obavezi Prištine, sada insistira na problemu koji je nastao upravo zbog neispunjenja te obaveze

Sve do nedavno, Evropska unija i Zapad insistirali su na tome da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) prvi korak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Gotovo svaki zapadni diplomata, u čijem opisu posla je i pitanje Kosova, u svakoj svojoj izjavi naglašavao je potrebu da se ova obaveza Prištine predviđena još Briselskim sporazumom, što pre ispuni. Međutim, čini se da su poslednjih nedelja promenili ploču - umesto na ZSO, sada se insistira na što bržem sprovođenju izbora u četiri opštine na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.