SNV KiM: Crni kosovski božur Aleksandru Vučiću, Srpskoj listi i Živojinu Rakočeviću zbog izdaje

Izvor: KMnovine.com, 11.Dec.2023, 17:11

SNV KiM: Crni kosovski božur Aleksandru Vučiću, Srpskoj listi i Živojinu Rakočeviću zbog izdaje

SNV KiM: Crni kosovski božur Aleksandru Vučiću, Srpskoj listi i Živojinu Rakočeviću zbog izdaje

"Prvi Crni kosovski božur dodeljen je Aleksandu Vučiću Srpskoj listi zbog prihvatanja Briselskog, Vašingtonskog i Francusko-Nemačkog spurazima"




Danas je u Gračanici održana druga sednica Predsedništvo Srpskog nacionalnog veće Kosova i Metohije na kojoj su raspravljane aktuelne teme, stanje na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Metohiji, naredni izbori u Republici Srbiji, organizaciona pitanja SNV i dr. 
Ocenjeno je da je političko i bezbedonosno stanje Srba na Kosovu i Metohiji katstrofalno i da se narod nalazi u ozbiljnom procesu iseljavljnja, a da niko ništa ne čini da se ti procesi zaustave. Posebno je ukazano na militantnu politiku kosovskog premijera Albina Kurtija koja uliva strah kod preostalog srpskog stanovništa.
 
Predsedništvo SNV je pozvalo Srbe sa Kosova i Metohije da masovno izađu na izbore, i upozorio ih da je davanje glasa SNS-u i Aleksandru Vučiću ravno samoubitstvu, jer podrškom Vučićevoj politici ovlašćuju ga da dovrši započetu izdaju Kosova i Metohije i prepusti ih Velikoj Albaniji.
 
Danas je predsedništvo donelo odluku kojom je ustanovilo da se svakog decembra dodeljuju crveni i crni Kosovski božur za aktivnosti delovanje pojedinaca i ustanova u oblasti poštovanja ljudskih i političkih prava, nacionalnih, demokratskih, humanitarnih i moralnih vrednostima na Kosovu i Metohiji.
 
Za ovu, 2023. godinu Crveni kosovski božur dodeljen Nićiforu Aničiću, predsedniku Udruženja domaćina Srbije i Hotelu M u Beogradu. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Nićifora Aničića, posle višemesečnog progona SNV na Kosovu i Metohiji i zabrani korišćenja sala za održavanje Sabora Srpskog nacionalnog veća, njegovim zalaganjem i podrškom održan je Sabor, u Beogradu 26. novembra 2023 godine. Njegovu odluku podržao je i pratio Hotel M u Beogradu, koji je odoleo neviđenom pritisku vlasti da otkaže salu.
 
Prvi Crni kosovski božur dodeljen je Aleksandu Vučiću Srpskoj listi zbog prihvatanja Briselskog, Vašingtonskog i Francusko-Nemačkog spurazima i Oridske mape puta, čime su izvršili izdaju nacionalnih i državnih interesa. Oni su svojom politikom doveli u katastrovfalno političko, ekonomsko, socijalno stanje i beznađe Srbe na Kosovu i Metohiji, zbog iseljavanja preko 40 hiljada Srba od njihovog dolaska na vlast.
 
Takođe Crni kosovski božur dodeljen je i Živojinu Rakočeviću, direktoru Doma kulture u Gračanici i predsedniku Udruženja novinara Srbije, zbog zabrane korišćenja sale Doma kulture u Gračanici za održavanje Sabora Srpskog nacionalnog veća, sprovodeći naredbe Aleksandra Vučića i Milana Radojčića, zbog čega je Sabor održan u Beogradu. Da bi učestvovali u radu Sabora, sa Kosova i Metohije je u Beograd otputovalo 73 člana Sabora, koji su morali da iz svoje sirotinje i svojih džepova odvoje novac da bi pokrili troškove boravka i putovanja. Za to vreme Dom kulture u Gračanici, koji su gradili njihovi dedovi i očevi, bio je prazan.



U Gračanici, 10. Decembar 2023.
Informativna služba SNV KiM

 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju





Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.