Regionalna hronika, 16. mart

Izvor: RTS, 16.Mar.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna hronika, 16. mart

U Kragujevcu predata prva izborna lista "Veroljub Verko Stevanović, Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije", a DSS održala konferenciju za novinare. U Kruševcu, učešće na izborima najavio Pokret za promene, a u Prokuplju koalicioni sporazum potpisali DS, SDPS, DHSS i Zeleni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije.

Politička partija Pokret za promene Doktor Katančević predaće gradskoj izbornoj komisiji odborničku listu i potpise koji su potrebni da se učestvuje na izborima.

Ovaj pokret ima oko 7.000 članova, a njihov predsednik dr Branislav Katančević biće kandidat za gradonačelnika.

Kragujevac - Stranke najavljuju pozitivnu kampanju

Demokratska stranka Srbije potpuno je spremna da izađe pred građane 6. maja, rečeno je na konferenciji za medije Gradskog odbora te stranke u Kragujevcu, na kojoj su predstavljeni kandidati i predizborni program partije.

Dragan Džajević, predsednik GO DSS Kragujevac istakao je da ova stranka ima svoj program razvoja grada Kragujevca od 2012. godine, sa kojim će se predstaviti građanima Kragujevca na predstojećim izborima.

DSS u predizbornu trku ne ulazi sa namerom da napada političke protivnike, već, kako je rečeno, da ističe svoj program i dobije poverenje građana da učestvuje u formiranju drugačije lokalne vlasti u Kragujevcu.

Gradski odbori Demokratske stranke i Socijaldemokratske partije Srbije u Kragujevcu potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, kao rezultat dugogodišnje saradnje.

Gradskoj izbornoj komisiji u Kragujevcu predata je prva izborna lista "Veroljub Verko Stevanović, Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije".  Prikupljeno je 5.000, a komisiji predato 3.000 potpisa građana.

"Pokazali smo, ne mi, nego građani Kragujevca želju da sačuvaju i odbrane kontinuitet u razvoju grada i regiona", rekao je Stevanović.

Koalicija Zajedno za Kragujevac - URS najavila je da će voditi pozitivnu kampanju.

Prokuplje - Koalicioni sporazum DS - SDPS - DHSS - ZS

Demokratska stranka Prokuplja potpisala je koalicioni sporazum za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, Demohrišćanskom strankom i strankom Zeleni Srbije.

Zajednički nastup na izborima ima za cilj bolji izbor svih građana, rečeno je prilikom potpisivanja sporazuma.

Listu će podržati i Udruženje obolelih od mišićnih i neuro-mišićnih bolesti opštine Prokuplje koji su i na prethodnim izborima imali svog predstavnika na ovoj listi.

Niš - SPS saopštio imena kandidata za narodne polsanike

Okružni odbor SPS u Nišu saopštio je da na listi za narodne poslanike sedam kandidata iz Nišavskog okruga. To su Slavoljub Vlajković, direktor  Niš stana, Zoran Radovanović, zamenik direktora Kliničkog centra i Ivana Dinić predsednica Socijalističke omladine.

Kandidati su predsednici opštine Gadžin Han, Saša Đorđević, bivši predsednik opštine Merošina Hranislav Perić, ekonomista iz Doljevca, Dragoslav Stanković i profesorka iz Aleksinca Zorica Milojković.

Pirot - DS i SDPS zajedno, Koalicija za Pirot sa G17 i SPO

Opštinski odbori DS i SDPS u Pirotu, nastupiće zajedno na lokalnim izborima. To je potvrđeno i potpisivanjem koalicionog sporazuma.

U predizbornoj kampanji, ove dve stranke, kako je rečeno, najveću pažnju posvetiće ekonomiji i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Koalicija za Pirot, G17 i Srpski pokret obnove potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu na izborima.

"Tim koji pobeđuje ne treba menjati", rekli su čelnici KZP, G17 i SPO, prilikom potpisivanja sporazuma. Članovi koalicije koja je na vlasti u Pirotu već 4 godine, obećavaju da će voditi pozitivnu kampanju.

Kraljevo - Penzioneri će glasati za sebePUPS želi korektne odnose u koaliciji i izborni rezultat kojim će ta partija uticati na ekonomsku i socijalnu politiku u zemlji, rekao je predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić na tribini u Kraljevu.

Penzioneri i članovi njihovih porodica, čiji veliki broj živi od penzija najstarijih članova porodice, na izborima će glasati za sebe i svoje interese, naglasio je Krkobabić.

U koaliciji sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom očekuje korektne odnose u sprovođenju politike svoje partije. Međutim, penzioneri u opštinama i gradovima treba da sarađuju sa onima koji im daju najviše, "ako je to DS onda ići s njima, ako naprednjaci daju najviše onda neka oni budu partner za saradnju".

Knjaževac, Jagodina, Zrenjanin

Socijalistička partija Srbije počela je kampanju za lokalne izbore u Knjaževcu.

U Jagodini je predata izborna lista JS - SPS - PUPS. Nosilac liste je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

Srpska radikalna stranka predstavila je kandidate u Zrenjaninu. Nosilac liste za pokrajinske izbore je Saša Santovac, predsednik Gradskog odbora u Zrenjaninu. Santovac je prvi i na listi za izbore za Skupštinu Grada Zrenjanina. Flogan SRS-a biće „Biram Zrenjanin".
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.