Putin i zvanično registrovan kao kandidat na izborima

Izvor: B92, 06.Feb.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i zvanično registrovan kao kandidat na izborima

Moskva -- Ruska Centralna izborna komisija registrovala je danas predsednika Vladimira Putina kao kandidata na narednim predsedničkim izborima zakazanim za 18. mart.

Putin se na ovim izborima kandiduje kao samostalni kandidat, a za registraciju mu je bilo neophodno da sakupi najmanje 300.000 potpisa birača. Putin je međutim, sakupio 1,6 miliona potpisa, a CIK-u je predato više od 314.000. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

CIK je ranije registrovala kao kandidate na predsedničkim izborima lidera Liberalno demokratske partije Rusije Vladimira Žirinovskog i kandidata Komunističke partije Rusije Pavla Grudinina.

Još pet kandidata očekuje registraciju - Ksenija Sobčak, Maksim Surajkin, Grigorij Javlinski, Sergej Baburin i Boris Titov.

Prema nedavnim rezultatima ankete prokremljovskog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja, Putin će osvojiti oko 70 odsto glasova.

Analitičari smatraju da Kremlj teži izlaznosti od 70 odsto i 70 odsto glasova za Putina, jer će u tom slučaju simbolični nivo podrške Putinu u zemlji biti više od 50 odsto od ukupnog broja birača.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin registrovan kao predsednički kandidat

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2018

Ruska Centralna izborna komisija registrovala je danas predsednika Vladimira Putina kao kandidata na narednim predsedničkim izborima zakazanim za 18. mart...Putin se na ovim izborima kandiduje kao samostalni kandidat, a za registraciju mu je bilo neophodno da sakupi najmanje 300 hiljada potpisa birača...Putin...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.