Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS-a na izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 21:12

Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS-a na izborima

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, potpredsednica Dragana Jeckov i Boris Milošević, kandidati su te stranke na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, odlučila je danas Glavna skupština SDSS-a u Vukovaru.

U svom obraćanju, Pupovac je rekao da je Hrvatska sve manje tolerantna, otvorena i progresivna, a da je sve više "tradicionalnija, zatvorenija i manje kreativna i inventivna", kao i da treba da zaustavi porast netolerancije prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbima u Hrvatskoj, prenosi Hina.

"U spoljnoj policiji, Hrvatska vozi kao šinsko vozilo od Šida do Vinkovaca i natrag. Isto tako, Hrvatska treba da zaustavi porast netolerancije prema Srbima koji žive u Hrvatskoj. Brojni Srbi u Hrvatskoj žive u siromaštvu i nemaju ukupno prihoda od 2.100 kuna po domaćinstvu što je kriterijum za život u siromaštvu", rekao je Pupovac.

Prema njegovim rečima, pitanje regionalnog i ujednačenog razvoja krajeva u kojima žive Srbi biće u samom vrhu interesa SDS S-a kao i pravo na obrazovanje, službenu upotrebu jezika i pisma, izgubljena prava iz rata kao i procesuiranja ratnih zločina.

On je dodao da svako ko nije zaslepljen ideologijama, lošim politikama i ko ne vidi stvari kako stoje, vidi da Hrvatskoj fali da bude "funkcionalna i pravedna država".

"Prema većini svojih građana i u interesu većine svojih građana Hrvatska nije ni pravedna, ni funkcionalna država. Njeno pravosuđe nije ustrojeno tako da bi bilo pravedno prema ljudima koji traže pravdu", rekao je Pupovac.

Dodao je da je malo pravosudnih tela i institucija koje dobijaju ono što im je potrebno za rad, kao i onih koji su istinski i pošteno plaćene za svoj rad.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS na izborima u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 14.Jun.2020

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, potpredsednik Dragana Jeckov i saborski zastupnik u prošlom sazivu Boris Milošević kandidati su ove stranke na narednim parlamentarnim izborima, odlučila je Glavna skupština SDSS-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.