Najnovije vesti
Vesti Svet
Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS na izborima u Hrvatskoj

Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS na izborima u Hrvatskoj

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, potpredsednik Dragana Jeckov i saborski zastupnik u prošlom sazivu Boris Milošević kandidati su ove stranke na narednim parlamentarnim izborima, odlučila je Glavna skupština SDSS-a.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Pupovac i Vucic 1 290116 RAS foto Zoran Ilic5659 Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Pupovac i Vucic 1 290116 RAS foto Zoran Ilic5659

Pupovac je rekao da će pitanje regionalnog i ujednačenog razvoja krajeva u kojima žive Srbi biti u vrhu interesa SDSS-a, baš kao i pravo na obrazovanje, službenu upotrebu jezika i pisma, izgubljena prava iz rata i procesuiranja ratnih zločina.

On je istakao da Hrvatska treba zaustaviti porast netolerancije prema Srbima koji žive u Hrvatskoj, većinom u nemaštini.

Pupovac je naveo da svako ko nije zaslepljen ideologijama vidi da prema većini svojih građana Hrvatska nije ni pravedna, ni funkcionalna država, a njeno pravosuđe nije postavljeno tako da bi bilo pravedno prema ljudima koji traže pravdu.

Pupovac je rekao da je država autonomiju pravosuđu osigurala zakonom, ali nije osigurala da pravosuđe bude zaštićeno od onih koji imaju veću moć i veći novac od njega, što SDSS želi da promeni.

Pupovac očekuje dobre izborne rezultate za SDSS, čija je Glavna skupština održana danas u Vukovaru.