Proglašena lista Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka

Izvor: RTS, 07.Jun.2020, 16:30

Proglašena lista "Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka"

Republička izborna komisija proglasila je na današnjoj sednici listu koalicije "Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka".
Sednicom na kojoj je proglašena lista koalicije "Nek maske padnu" predsedavao je Vladimir Dimitrijević, predsednik RIK-a, a ta lista ispravila je nedostatak na koji im je ranije ukazao RIK, te podnela 478 novih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjava birača koji ih podržavaju čime su ispunili uslove za proglašenje liste.
Republička izborna komisija je na istoj sednici saopštila da će za izbore biti štampano 6.616.583 glasačkih listića. 
Broj glasačkih listića podrazumeva 6.583.665 birača, koliko ih je u Srbiji 5. juna 2020. i dodatnik 32.918 listića koji predstavljaju rezervu od 0,5 odsto od ukupnog broja birača.
Na istoj sednici je doneto rešenje da ispred izborne liste "Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka" član proširenog sastava Republičke izborne komisije bude Biserka Živković, dok će njen zamenik biti Maja Vasić.
Doneto je i rešenje kojim je član proširenog sastava Republičke izborne komisije ispred izborne liste "Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana" postao Milan Milošević, a za njegovog zamenika je imenovan Vuk Đorđević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RIK: Za parlamentarne izbore štampa se 6.616.583 listića

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020

Broj glasačkih listića podrazumeva 6.583.665 birača, koliko ih je u Srbiji 5. juna 2020...Republička izborna komisija proglasila je na današnjoj sednici listu koalicije Nek maske padnu - Zelena stranka-Nova stranka i saopštila da će za izbore biti štampano 6.616.583 glasačkih listića...i dodatnik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.