Priština pokazala da za nju ne postoje Srbi na severu KiM

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 08:40

"Priština pokazala da za nju ne postoje Srbi na severu KiM"

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je za RTS da je Priština na izborima pokazala da za nju ne postoje Srbi na severu Kosova i Metohije.

Nakon izbora koji su održani u četiri opštine na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su se dogodile tektonske promene – miran politički ustanak naroda koji više neće da trpi zulum i maltretiranje.

Komentarišući izbore, Milovan Drecun rekao je za RTS da je Priština jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazala da za nju ne postoji Srbi na severu KiM, te da im tu nije mesto, kao i da želi da im nametne sopstvene interese na uštrb njihovog opstanka.

"Takvi izbori se sprovode u zemljama gde su na vlasti vojne hunte. Kurtijeva militaristička hunta pokušala je da uz pomoć naoružanih specijalaca sprovede izbore u kontejnerima. Srpski narod je jedinstvo, uz Beograd poručio da ne prihvata da živi u lažnoj državi Kosovo, kao i da će sa svojom državom da brani svoje interese i opstanak", kaže Drecun.

Prema rečima predsednika Odbora za KiM, uz takve probleme sada je potrebno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine u cilju normalizacije odnosa.

"Pritisak koji je Zapad vršio na Prištinu da formira ZSO, u tri poteza prebacio je na Beograd – to je vizna liberalizacija, gde se srpski narod diskriminiše, početak procedure za prijem u Savet Evropa i ova farsa od izbora", poručuje Drecun.

Gost Jutarnjeg programa kaže da postoje "nepremostive" prepreke za formiranje ZSO.

"Albanci će sada imati apsolutnu većinu u četiri opštine na severu KiM – svoje gradonačelnike, a u dve opštine i provizorijum od odbornika. Pitanje je i pred kim će novoizabrani gradonačelnici da polože zakletvu i kako će da donose odluke", ističe Drecun.

Govoreći o novoj rundi dijaloga između Beograda i Prištine koja će biti održana 2. maja, Drecun ocenjuje da možemo da očekujemo "praznu priču" Prištine i zapadnih posrednika o formiranju ZSO, kao i da ništa neće moći precizno da se dogovori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drecun: Priština pokazala da za nju ne postoje Srbi na severu Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je za RTS da je Priština na izborima pokazala da za nju ne postoje Srbi na severu Kosova i Metohije, kao i da želi da im nametne svoje interese na uštrb njihovog opstanka.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.