Priština, izbrojani svi glasački listići

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština, izbrojani svi glasački listići

Obradom poslednje grupe od 2.039 glasova iz inostranstva, Centralna izborna komisija na Kosovu završila je brojanje svih glasačkih listića, te se danas može očekivati i saopštavanje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora održanih pre mesec dana.
Portparol CIK-a Valjmir Eljezi potvrdio je da konačni rezultati izbora održanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 6. oktobra mogu da budu objavljeni danas, ako ne bude podnošenja žalbi na dosadašnji proces brojanja.

Centralna izborna komisija je sinoć prebrojala 1.806 koverata iz dijaspore nakon što je Vrhovni sud presudio u korist zahteva Samoopredeljenja da i ti glasovi budu uvršteni.
Od 2.039 glasačkih listića, koliko ih je bilo u kovertama, Samoopredeljenje je dobilo 1.154 glasa, Demokratski savez Kosova (LDK) 395, Demokratska partija Kosova (DPK) 276, koalicija ABK-SDP 79, dok je koalicija NISMA-ANR-PD dobila 26 glasova.
Na osnovu trenutnih kalkulacija, očekuje se da će Samoopredeljenje dobiti 32 poslanička mesta u kosovskoj skupštini.
Demokratski savez imao bi 29, Demokratska partija 25, a koalicija ABK-SDP 14 mandata.
Srpska lista ima 10 mesta a ostalih deset osvojili su kandidati drugih manjinskih zajednica.
Međutim, u koaliciji NISMA-ANK-SP tvrde da su prešli izborni prag od pet odsto, što bi im donelo osam poslaničkih mesta.
"Nakon prebrojavanja 2.039 glasova dijaspore koji su stigli 17. oktobra 2019, Socijaldemokratska inicijativa i naša koalicija osvojile su više od 42.000 glasova ili 5,02 odsto, čime je naša koalicija postala deo Skupštine Kosova", saopštila je koalicija.
Ako se ovi navodi obistine, onda će broj dobijenih mandata albanskih stranaka biti promenjen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština, CIK će sutra objaviti rezultate izbora

Izvor: RTS, 06.Nov.2019

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da će konačni rezultati izbora na Kosovu i Metohiji biti objavljeni u četvrtak ukoliko ne bude tužbi stranaka, prenose prištinski mediji. . Iz kosovske Centralne izborne komisije...

Nastavak na RTS...

CIK Kosovo: Moguće objavljivanje rezultata 7. novembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2019

Centralna izborna komisija na Kosovu najavila je da se konačni rezultati prevremenih, parlamentarnih izbora 6. oktobra, mogu objaviti u četvrtak, 7. novembra, ukoliko današnji dan, nakon sinoćnjeg brojanja posljednjih glasova, protekne bez žalbi.  Portparol Centralne izborne komisije Kosova, Valjmir...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.