CIK: U 21 čas počinje brojanje glasačkih listića iz dijaspore

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: U 21 čas počinje brojanje glasačkih listića iz dijaspore

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi potvrdio je da će večeras u 21 čas početi brojanje glasova iz dijaspore.

To će se desiti nakon procene da li glasački listići iz dijaspore koji su stigli sa zakašnjem ispunjavaju uslove da budu prihvaćeni.

"Da bismo sproveli presudu Vrhovnog suda, pokrenućemo postupak ocenjivanja pristiglih glasačkih paketa. Nakon ovog procesa večeras u 21 čas ćemo u Centru za brojanje i rezultate početi da brojimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasačke listiće koji ispunjavaju zakonske uslove", rekao je Eljezi.

Vrhovni sud Kosova prihvatio je danas žalbu pokreta Samoopredeljenje za ponovno brojanje glasova dijaspore pristiglih u 1.806 paketa.

U odluci koju je objavila prištinska televizija KTV stoji da Centralna izborna komisija (CIK) treba da verifikuje i prebroji glasove u 1.806 paketa koji su stigli iz dijaspore sa kašnjenjem u CIK.

Samoopredeljenje se pre nekoliko dana ponovo žalilo Vrhovnom sudu u vezi sa glasačkim paketima od sunarodnika koji su, kako tvrdi ta stranka, glasačke listiće poslali na vreme, iako su oni sa zakašnjenjem pristigli u CIK.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština, izbrojani svi glasački listići

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 11:00

Obradom poslednje grupe od 2.039 glasova iz inostranstva, Centralna izborna komisija na Kosovu završila je brojanje svih glasačkih listića, te se danas može očekivati i saopštavanje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora održanih pre mesec dana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.