Preletačević ostaje kandidat, RIK odbio prigovor Miroja Jovanovića

Izvor: Radio 021, 14.Mar.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preletačević ostaje kandidat, RIK odbio prigovor Miroja Jovanovića

Republička izborna komisija odbila je prigovor na predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, koji je podneo Miroje Jovanović iz Treće Srbije, u svojstvu birača.

Jovanović je na Fejsbuk stranicu postavio fotografije teksta prigovora koji sadrži 18 tačaka.

"Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Reko da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako", napisao je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.

Miroje Jovanović bio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada u prošlom sazivu. On je u tom periodu bio i blizak saradnik sadašnjeg predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića, koga je kandidovala koalicija Narodni slobodarski pokret.

Pokret Dosta je bilo optužio je sinoć vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Ljubiše Preletačevića Belog, iako je RIK proglasio njegovu kandidaturu. "Članovi RIK iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog", naveo je taj pokret na svom portalu.

Ocenjuje se da je "očigledna ideja da neko od SNS satelita podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke".

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beli: Čika Miroje, moji botovi ne staju... Narode, dosta

Izvor: B92, 14.Mar.2017

Beograd -- Predsednički kandidat Ljubiša Preletačević Beli odgovorio je novosadskom advokatu Miroju Jovanoviću koji je podneo prigovor na njegovu kandidaturu..."Čika Miroje mene je kafica obradovala bez obzira na vaš prigovor, a koko vidim vas ni večera neće obradovati jer moji botovi ne staju....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.