Predstavnici 7 stranaka predali liste za lokalne izbore u Preševu, srpske partije nastupaju u koaliciji

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2021, 18:51

Predstavnici 7 stranaka predali liste za lokalne izbore u Preševu, srpske partije nastupaju u koaliciji

Oko 42.000 Preševljana sa pravom glasa biraće svojih 38 predstavnika u lokalnom parlamentu 28. marta, na 38 biračkih mesta. Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Kenana Kamberija, do danas je predato sedam lista sa odborničkim kanditatima, od kojih je jedna koaliciona izborna lista sa svim srpskim strankama okupljenim oko SNS-a.

Od 7 izbornih lista, koliko je predato, na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će učestvovati 4 političke partije, 2 grupe građana i jedna koalicija.

Do sada nije bilo neregularnosti, a liste su predale Alternativa za promene, Grupa građana Pokret za reforme, Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje, Demokratska unija Albanaca, Alternativa demokratskih Albanaca i koalicija okupljena oko SNS-a “Aleksandar Vučić - Budućnost Preševa” - kaže Kamberi.

Na objedinjenoj listi “Aleksandar Vučić - Budućnost Preševa” nalazi se 13 kandidata svih srpskih stranaka u Preševu - SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

Podsetimo, nakon što je u Preševu sredinom decembra raspuštena lokalna Skupština jer nijedna sednica nije održana od 27. avgusta, predsednik Skupštine Ivica Dačić raspisao je vanredne lokalne izbore za 28. mart.

Na čelu privremenog organa našao se lider Alternative za promene Šćiprim Arifi, a osim njega, članovi su i lider Opštinskog odbora SNS-a Branko Trajković, Ragmi Mustafa iz Demokratske partije Albanaca i Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje koju predvodi narodni poslanik Šaip Kamberi iz Bujanovca.

Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi važe za dva najveća politička suparnika, a samim tim su i kanditatkinja PDD - a u Preševu Ardita Sinani i Arifi konkurenti za mesto predsednika opštine.

U Preševu je Skupština raspuštena i uveden je Privremeni organ i septembra 2017. godine, te su raspisani vanredni izbori.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.