Pobeda Trampa može biti prilika za restartovanje odnosa Srbije i SAD

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Trampa može biti prilika za restartovanje odnosa Srbije i SAD

"Srbija ima dobre odnose i saradnju sa SAD, ko god da je pobedio na izborima", rekao je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ipak, kako kaže, pobeda Donalda Trampa može biti prilika za restartovanje odnosa Srbije i SAD, "budući da do sada oko nekih stvari nismo bili saglasni".

Dačić se u Beču sastao sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom, a pre sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je na pitanje novinara rekao kako Srbija ne želi da se meša u unutrašnje poslove SAD, ali da očekuje da će Srbija sada naći zajednički jezik sa tom zemljom.

S obzirom na pojedine Trampove stavove, istakao je Dačić, ovo bi mogao da bude pozitivan podsticaj odnosima u regionu.

- Nadam se da će ovo doprineti miru i stabilnosti regiona, a za Srbiju je to možda prilika za restartovanje odnosa sa SAD, imajući u vidu da postoje neke stvari oko kojih nismo bili saglasni po svim pitanjima - poručio je šef srpske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.