Dačić: Zadovoljan sam izveštajem Evropske komisije

Izvor: RTS, 09.Nov.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zadovoljan sam izveštajem Evropske komisije

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na pozitivan način komentariše ono što je Srbija uradla, a mi ćemo uzeti u obzir i komentare za stvari koje tek treba da se urade u narednom periodu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ivica Dačić se u Beču sastao sa austrijskim kolegom Sebastijanom Kurcom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a pre sastanka je rekao da je zadovoljan i da pozitivno ocenjuje izveštaj Evropske unije o napretku Srbije na putu ka EU.
Šef srpske diplomatije je izrazio nadu da će proces pregovaranja sa EU biti gotov do 2020.
"Nesporno je da naš strateški cilj jeste ulazak u EU i trudićemo se da do kraja godine bude otvoreno još neko pregovaračko poglavlje, a da naš proces pregovaranja bude završen do 2020", istakao je Dačić.
Srbija je orijentisana ka politici regionalnog mira i stabilnosti, naveo je Dačić i istakao da će se truditi da nastavi politiku pomirenja sa Prištinom.
"Trudićemo se da dođe i do dijaloga sa Prištinom, a i da se učvršćuju odnosi sa našim komšijama ali i zemljama EU", zaključio je Dačić.
Srbija ima dobre odnose i saradnju sa SAD ko god da je pobedio na izborima, a pobeda Donalda Trampa može biti prilika za restartovanje odnosa Srbije i SAD, budući da do sada oko nekih stvari nismo bili saglasni, rekao je ministar Dačić.
Dačić je pre sastanka sa ministrom spoljnih poslova, na pitanje novinara, rekao kako Srbija ne želi da se meša u unutrašnje poslove SAD, ali da očekuje da će Srbija sada naći zajednički jezik sa tom zemljom.
S obzirom na pojedine Trampove stavove, istakao je Dačić, ovo bi mogao da bude pozitivan podsticaj odnosima u regionu.
"Nadam se da će ovo doprineti miru i stabilnosti regioni, a za Srbiju je to možda prilika za restartovanje odnosa sa SAD, imajući u vidu da postoje neke stvari oko kojih nismo bili saglasni po svim pitanjima", poručio je šef srpske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Zadovoljan sam izveštajem Evropske komisije

Izvor: Blic, 09.Nov.2016

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na pozitivan način komentariše ono što je Srbija uradla, a mi ćemo uzeti u obzir i komentare za stvari koje tek treba da se urade u narednom periodu, izjavio je danas srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...Dačić se u Beču sastao sa austrijskim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.